Суспільство

Рідні житомирського комбата провідали «кіборга», якому у полоні погрожували відрізати руку за патріотичний браслет

27 February 2015, 11:01

 Рідні житомирського комбата Олега Кузьміних, які перебуває в полоні з 20 січня, провідали у госпіталі одного зі звільнених «кіборгів» - бійців 90-го штурмового батальйону 81-ї бригади.

Про це 27 лютого у фейсбук написала Олена Кузьміних.

«Побували в госпіталі Білої Церкви. Там знаходиться, як ви вже знаєте, Скрипнюк Олександр. Ми безмежно раді були знову його побачити! Але в лікарні знаходиться ще один побратим Олега, який був в полоні – Шкабура Юрій. Ще одна чудова людина, герой-кіборг, надзвичайний воїн! Юрій весь час носив на руці оберіг - жовто-блакитний прапорець. І, не зважаючи на погрози в полоні відрізати руку, все одно його не зняв! Не знімає і зараз! Від своїх побратимів в захваті - всі стали братами! А за Олега не переставав розповідати: напевно найкращий командир за всі часи... Юрій відкрита людина, але скромна: у нього не було навіть телефону, щоб тримати зв'язок з рідними. А він мовчав, нікого не просив. Небайдужі вже відгукнулися...просто так...дякуючи герою! У героя контузія, тяжкі поранення ніг, він ходить на милицях. Але все одно не розкисає і не здається», - пише Олена.

Від імені комбата Олега Кузьміних рідні передали Юрію Шкабурі 10 тисяч гривень, які необхідні на його реабілітацію та лікування.

«Хотілося б звернутися до нашої влади! Героям-кіборгам потрібне не тільки лікування, а й повноцінна реабілітація! Які санаторії України можуть безкоштовно прийняти Скрипнюка Олександра та Шкабуру Юрія та надати їм найкращі умови перебування?», - пише Олена Кузьміних.

Раніше вона писала про те, що члени громадської ініціативи «Комбат» планували поїхати до родини Свирид.

«Спілкувалися з Оксаною, дружиною Анатолія. Вся Україна знає, як відважна Оксана поїхала в Донецьк, щоб визволити свого коханого, і як сама потрапила в полон. Не треба розповідати, який жах вони пережили вдвох... Тепер і Анатолій і Оксана на волі. І вже тут вони все одно залишаються героями! І він, і вона! Оксана відмовилась від грошей, які, завдяки вам, друзі, Громадська Ініціатива "Комбат" планувала їй передати. Вона попросила віддати ці кошти тій родині, яка наразі найбільше цього потребує», - написала жінка у фейсбук 26 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, рідні полоненого комбата вже передали по 10 тис.грн. чотирьом родинам полонених «кіборгів»: 18 лютого рідня полоненого житомирського командира 90-го батальйону Олега Кузьміних, яка нещодавно оголосила про збір допомоги для сімей полонених бійців 81 бригади, відвідала у місті Кам’янець-Подільський родину військовослужбовця Руслана Коношенка, взятого у полон 20 січня 2015 року, а 20 лютого - сім’ю вінницького "кіборга" Сергія Зулінського. 21 лютого члени Громадської Ініціативи «Комбат» з Житомира відвідали родину полоненого «кіборга» Олександра Михайлюка у селищі Нижнє Хмельницької області, а 22 лютого – сім’ю звільненого з полону героя Олександра Скрипнюка  у місті Сквира Київської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі