Місто

Влада Житомира задля економії коштів хоче об’єднати дві ДЮСШ

27 February 2015, 13:34

Влада Житомира хочє об'єднати дві міські спортивні школи – ДЮСШ№1 та ДЮСШ№2 в одну.

Про це повідомляє сайт «Спортивний Житомир», посилаючись на інформацію від директорів обох спортивних шкіл.

«Зараз питання знаходиться на стадії вивчення. За попередньою інформацією, для дітей, які займаються в спортивних школах, по суті, нічого не зміниться. Вони й далі займатимуться у своїх тренерів. Планують скоротити лише апарат ДЮСШ№1», - йдеться в матеріалі.

Оптимізація витрат на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл передбачена проектом рішення виконкому про заходи щодо економного і раціонального використання бюджетних коштів та організації виконання міського бюджету в 2015 році, який опублікований на сайті Житомирської міської ради 26 лютого.

У додатку до проекту є розділ «Оптимізація витрат розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету», в якому, зокрема, зазначено:

Провести детальний аналіз діючої мережі бюджетних установ з метою оптимізації витрат на їх утримання, зокрема: виконавчих органів міської ради, Богунської та Корольовської районних у місті рад; загальноосвітніх шкіл (зменшення класів низької наповнюваності); дошкільних навчальних закладів (зведення груп в літній період); вечірніх загальноосвітніх шкіл №1 та №2; дитячо-юнацьких спортивних шкіл №1 та №2; міжшкільного навчально-виробничого комбінату; централізованої бухгалтерії управління освіти.

Аналіз планують провести впродовж І кварталу 2015 року.

Крім того, оптимізувати витрати бюджетних коштів влада міста збирається за рахунок безготівкової виплати заробітних плат, компенсацій та допомог через карткові рахунки банків, мінімізувавши витрати на розрахунково-касове обслуговування; встановлення режиму суворої економії бюджетних витрат, зокрема на відрядження та послуги зв’язку, заборони здійснення вихідних дзвінків на номери операторів мобільного зв’язку зі стаціонарних телефонів.

Також планується зменшити фінансову підтримку не бюджетних організацій за рахунок коштів міського бюджету та мінімізувати використання бюджетних коштів для проведення заходів з відзначення пам'ятних та історичних дат, ювілеїв підприємств, установ та організацій, професійних свят, ювілеїв і вшанування пам'яті видатних осіб та інших подій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі