Суспільство

Громада селища під Житомиром виступає проти забудови території стадіону

27 February 2015, 14:02

 Якщо депутати Новогуйвинської селищної ради приймуть відповідне рішення, то на території спортивного стадіону у селищі Гуйва невдовзі можуть з’явитись житлові будинки. Втім, за словами представників громади, виділення земельних ділянок під забудову території спортивного стадіону суперечить законодавству.

«Дана зона на якій ми стоїмо на стадіоні біля футбольного поля, вона генеральним планом забудови смт Гуйва 1979 року розробки, який є в наявності в районній адміністрації в архіві, віднесена до рекреаційної зони і тому тут забудови немає. Межа забудови проходить зліва по паркану, де вже забудовано. І поки йшло будівництво там, ніхто з громади не заперечував, люди будувались і не виділялись земельні ділянки, але сьогодні коли вже розгорілись апетити, більше нема, уже хочуть залізти на стадіон. Якщо ми сьогодні дозволимо залізти до половини, то з’явиться претендент на другу половину, а так далі і на футбольне поле», - розповідає керівник ініціативної групи Гуйвинської громади Олексій Закшевський.

За словами представників громади, рішення про виділення земельних ділянок під забудову біля футбольного поля, повинні були прийняти на сесії 26 лютого. Втім, перед засіданням з’ясувалося, що кворуму немає – зареєструвалися лише 12 депутатів з 32. Можливо не це вплинули сміттєві баки з написом «Для депутатів хабарників», які активісти поставили перед входом у селищну раду, а можливо деякі депутати просто саботують роботу.

«Йде дійсно саботаж роботи і ми вже переконувалися протягом останніх чотирьох років, що практично якщо немає їх кількості депутатів, так званої більшості на сесії – сесії зриваються, враховуючи що їх не цікавлять бюджетні питання, їх цікавлять тільки питання пов’язані з продажем земельних ділянок. Тобто меркантильні інтереси тут понад усе», - переконана депутат Новогуйвинської селищної ради Наталія Желєзнікова.

Депутат селищної ради припускає, що ділянки під забудову на території стадіону виділяються земельною комісією не безкоштовно.

«Ви знаєте, виникає така загальна ситуація, коли після відвідин судів по хабарництву земельної комісії в селищній раді Новогуйвинське, виникає знову ж ситуація, що знову ж таки це все має піти за якісь гроші, за якісь подачки, за якісь, я не знаю, привілеї», - каже Желєзнікова.

Представники громади кажуть: будуть і надалі відстоювати інтереси мешканців селища і не дозволять забудову на території спортивного стадіону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі