Культура

У селі Житомирської області відкрили музей Миклухо-Маклая

27 February 2015, 14:29

25 лютого в селі Гамарня Малинського району Житомирської області на території лісотехнічного коледжу відкрився четвертий в Україні музей Миколи Миколайовича Миклухо-Маклая – видатного українського вченого-натураліста, філософа, антрополога, етнографа, анатома, лікаря, лінгвіста, зоолога, біолога, географа, письменника та публіциста.

Про це повідомляє прес-служба Малинської райдержадміністрації.

Місце для музею обрано не випадково. Саме у Гамарні родина Миклухо-Маклай збудувала родинний маєток, який пізніше став центром створення Малинського лісотехнікуму. Перебуваючи на Поліссі, Микола Миколайович вивчав побут, звичаї, традиції місцевого населення, захоплювався народною творчістю, досліджував багатий тваринний і рослинний світ краю, цікавився історією древлян, у сусідніх селах вивчав антропологічні особливості місцевих жителів.

«Жителі Малина та району пишаються тим, що біографія вченого пов’язана з Малинщиною. Підтримали ідею створення музею послідовники та продовжувачі просвітницьких справ вченого, мандрівника Олександр Іванович і Надія Петрівна Міклухо-Маклай. Автор архітектурно-художньої концепції музею – заслужений діяч мистецтв України, художник Борис Степанович Дєдов», - інформують в РДА.

Право провести першу екскурсію для присутніх на урочистому відкритті музею надали Олександрові Івановичу Міклухо-Маклаю. У своєму вітальному слові голова райдержадміністрації Володимир Литвиненко висловив сподівання на те, що новостворений музей стане візитівкою Малинщини та приверне увагу туристів не лише з України, а і країн Європи.

Фото прес-служби Малинської райдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі