Суспільство

Люди скаржаться на зменшення кількості маршруток з райцентрів до Житомира, в ОДА розповідають про дороге пальне

27 February 2015, 17:01

 До редакції Житомир.info звернулись читачі, які розповіли про зменшення кількості маршруток, котрі прямують з райцентрів до Житомира. Люди стверджують, що багато сіл взагалі залишились без транспортного зв’язку.

Коментуючи питання, т. в. о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури і туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк зазначив, що оптимізація системи руху автобусів нині дійсно необхідна, однак зменшенню кількості рейсів на маршруті передує певна процедура.

«Коли ми затверджували вартість одного пасажиро-кілометра у розмірі 0,32 грн., то пальне коштувало 12 грн., а зараз – 25 грн. У питомій вазі собівартості проїзду пальне складає 49%. Зважаючи на такі затрати, можна говорити, що, якщо не оптимізувати систему, рух автобусів взагалі зупиниться. Однак, аби зменшити кількість приміських і міжміських автобусів на маршруті, перевізнику необхідно пройти певну процедуру. Якщо перевізник звертається та просить, приміром, зменшити кількість рейсів з семи разів на тиждень до двох-трьох, ми працюємо з районною чи селищною радою, і якщо громадськість згодна, тоді звернення перевізника може бути задоволене. Такі звернення бувають, однак вони одиничні, не масові», - пояснив Житомир.info Роман Крисюк.

Нагадаємо, вартість проїзду у маршрутках «Житомир-Київ» менш ніж за рік збільшилася вдвічі і з 1 березня становитиме 80 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі