Події

У Житомирській області сільським громадам передали 36 га неуспадкованої землі

27 February 2015, 17:10

За результатами здійснення моніторингу щодо додержання земельного законодавства, прокуратурою Ружинського району в інтересах держави подано сім заяв про визнання спадщини відумерлою та передачу до комунальної власності територіальних громад понад 36 га землі, які судом задоволено у повному обсязі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться, зокрема, про те, що на земельні ділянки, розташовані на території чотирьох сільських рад, після смерті їх власників упродовж тривалого часу – понад 10 років, не заявлено права власності.

Наразі земельні ділянки загальною площею понад 36 га вартістю 730 тис. грн. передано у власність територіальним громадам.

Відповідно до ст. 1277 Цивільного Кодексу України, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття, орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини, - нагадує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році за втручання прокуратури територіальним громадам того ж таки Ружинського району передали 60 га неуспадкованої землі вартістю майже 1,3 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі