Місто

Вперше після 1941 року у Житомирському військовому інституті імені Корольова відбувся достроковий випуск

28 February 2015, 17:13

 Достроковий випуск курсантів відбувся у Житомирському військовому інституті імені Корольова 28 лютого. Вперше після 1941 року кілька сотень молодих лейтенантів отримали дипломи на 4 місяці раніше.

«Вперше в історії України достроковий випуск. Такі випуски вже були в історії нашого навчального закладу. Це було в 1941-му році, але в сучасній історії сучасної України це вперше. Ми впевнені в наших випускниках, що вони готові, здатні захистити інтереси нашої держави, вони є патріотами і професіоналами», - зазначив Юрій Даник, начальник Житомирського військового інституту ім. Сергія Корольова.

Доки випускники урочисто крокують по плацу, їх родичі ледь стримують сльози. Підтримати молодих офіцерів прийшли цілими родинами.

«Я виховала двох синів, старший у мене на війні, в «Айдарі», а менший сьогодні закінчує інститут, я ними пишаюся», - каже мама випускника Світлана Федорчук.

Дипломовані офіцери переконують: попри бойові дії на Сході жодного разу не пошкодували про обраний фах і будь-якої миті готові стати на захист держави.

«В будь-який час доби і пори року я готовий йти на війну, воювати, захищати свою Україну, тому що це наша земля, її нікому не можна віддавати, вона дана нам Богом. І той агресор, який йде зі Сходу, він просто не має права піти далі тих позицій, які в нього зараз є, а найближчим часом я впевнений, що вони лишаться тих позицій, які вони зараз мають» - каже випускник Ростислав Пархоменко

Вже завтра випускники вирушать нести службу у військові частини по всій Україні, де займатимуться радіоелектронною боротьбою, а також дбатимуть про інформаційну та кібернетичну безпеку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі