Місто

Ввечері в центрі Житомира вшанували загиблого бійця 30-ї бригади Сергія Лялевича

1 March 2015, 09:11

 Близько сотні житомирян зібралися ввечері 28 лютого біля Свято-Михайлівського кафедрального собору , щоб вшанувати пам’ять  військовослужбовця Сергія Лялевича, який загинув під час участі у антитерористичній операції в районі м.Дебальцевого.

33-річний Сергій був мобілізований навесні 2014 року та ніс службу у складі Новоград-Волинської 30-ї окремої механізованої бригади. 9 лютого зв'язок з Сергієм зник, відтоді його вважали зниклим безвісти, а напередодні з’явилась інформація, що бійця знайшли мертвим. За інформацією рідних він потрапив у полон, де його катували.

«Наскільки мені відомо, хлопці з фронту передавали, що його відіслали за боєприпасами в Логвинове і там він потрапив у засідку сепаратистів», - розповідає однокласниця Сергія Людмила Паламарчук.

Дізнавшись, що тіло загиблого везтимуть через Житомир у його рідне селище Романів мешканці міста розповсюдили інформацію через соціальні мережі і зібралися, щоб віддати шану герою. Люди з прапорами, квітами і лампадками в руках вишикувалися на відрізку дороги по вулиці Київській навпроти храму. Коли автомобіль з тілом загиблого зупинився, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору прочитав молитву, а усі присутні стали навколішки і схилили голови.

«Такі воїни як Сергій, які свідомо йдуть на те, щоб захищати Україну, вони є мучениками. Мама розказувала, що над ним дуже сильно знущалися і він перетерпів великі муки. Це мученики їх є багато і ми повинні давати їм якнайкращу шану. А найкраща шана – це молитва за них», каже отець Богдан Бойко, настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

У Романові, куди пізно ввечері привезли загиблого героя, зустріти його вийшли кілька тисяч людей.

Поховають Сергія Лялевича 1 березня. У нього залишилась дружина, син-першокласник і батьки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі