Влада

Машковський збирається на нараді з’ясувати причини різкого подорожчання продуктів у житомирських магазинах

1 March 2015, 14:19

 Під час робочої поїздки голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського до Овруцького району, він розповів журналістам про те, що наш регіон повністю забезпечений всіма необхідними продуктами харчування.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Вже з понеділка я проведу нараду з найбільшими виробниками Житомирської області, відповідними контролюючими органами, аби дізнатися, чому була настільки підвищена ціна в магазинах. Хочу запевнити, що однозначно будуть вживатися найжорсткіші заходи для того, аби такого більше не повторювалося», сказав голова облдержадміністрації

За словами Сергія Машковського, не варто панікувати і запасатися найнеобхіднішими продуктами харчування.

«Наприклад, цього року наша область забезпечена на 101,5% цукром. На складах зберігається 16,8 тис. тонн картоплі та 160 тонн овочів. Протягом січня 2015 року вироблено 31,6 тис. тонн молока, 11,5 тис. тонн м’яса», - підкреслив Сергій Машковський.

Довідка від ОДА: У 2014 році всіма категоріями господарств області з площі 69,4 тис. га зібрано 148,9 тис. тонн соняшнику. Однак через відсутність потужних підприємств з переробки соняшнику виробництво олії в області не здійснюється (окрім АФ «Відродження» Любарського району, де  частково здійснюється переробка сої, яку в області зібрано з площі 124 тис. га на намолочено 295,6 тис. тонн), а також окремих дрібних олієбійних цехів в господарствах області. Із річної потреби 17,8 тис. тонн олії, майже повний об’єм (97%) її завозиться з-за меж області.

Полиці з крупами та олією у супермаркеті "Караван", вечір 27 лютого

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі