Події

У райцентрі Житомирської області на залізниці загинув 26-річний чоловік

3 March 2015, 08:21

У місті Новоград-Волинський Житомирської області під колесами потяга загинув чоловік.

2 березня на сторінці інтернет-спільноти Новоград Online у соцмережі ВКонтакті з’явилося повідомлення про випадок травматизму на залізниці у Новограді-Волинському.

У повідомленні зазначено, що близько 21.00 1 березня в районі залізничного вокзалу міста Новоград-Волинський потяг збив невідомого чоловіка, за зовнішніми ознаками – 25-35 років. Чоловік перебував у комі. Інтернет-користувачі шукали родичів постраждалого.

Інформацію про подію Житомир.info підтвердили у секторі зв'язків з громадськістю Управління МВС України на Південно-Західній залізниці.

«1 березня по станції Новоград-Волинський пасажирським потягом сполученням «Трускавець – Київ» було травмовано чоловіка, який сидів на залізничних коліях. Побачивши людину, машиніст застосував екстрене гальмування, однак наїзду уникнути не вдалося. Каретою «швидкої допомоги» постраждалого було госпіталізовано до реанімаційного відділення міської лікарні. 2 березня стало відомо, що близько 17.00 він помер. Наразі вже встановлена особа загиблого. Ним виявився житель міста Новоград-Волинський, 1988 року народження», - повідомила начальник сектору зв'язків з громадськістю Управління МВС України на Південно-Західній залізниці Наталія Мельник.

В СЗГ Управління МВС України на Південно-Західній залізниці резюмують: лише протягом доби 1 березня на Південно-західній залізниці загинуло двоє людей, ще двоє травмовано (у тому числі, випадок у Новограді-Волинською, що закінчився смертю постраждалого). Причина нещасть – недотримання правил безпеки.

«Певну частину травмованих складають люди, дорога яких пролягає через залізничні колії. Часто вони нехтують правилами безпеки та не користуються надземними та підземними пішохідними переходами», - зазначать у відомстві.

Тож правоохоронці закликають дотримуватись елементарних правил поводження на залізниці:

- не перебігайте колії у невстановлених місцях, особливо, якщо наближається потяг (критичною вважається відстань від 400 м);

- якщо ви опинилися поблизу потягу, який їде, потрібно, упевнитись, що ніякої іншої загрози немає (приміром, інший потяг) і якомога далі відійти назад. У випадку, коли ви опинились між двома потягами, які рухаються на зустріч один одному, необхідно припасти до землі, щоб не затягло потоком повітря під колеса;

- при наближенні поїзда не виходьте за застережну смугу платформи до повної зупинки потягу;

- посадку (висадку) у вагони здійснюйте тільки після повної зупинки поїзда;

- при наближенні потягу тримайте дітей за руку або на руках. Не залишайте їх без нагляду на платформах і у вагонах;

- не залишайте без уваги випадки порушення правил поведінки неповнолітніми на залізниці;

- переходьте залізничні колії тільки у встановлених місцях, переконавшись у відсутності поїзда, локомотива;

- не перелазьте під вагонами, це смертельно небезпечно.

Як повідомляв Житомир.info, 24 лютого місті Бердичів Житомирської області під колесами потягу загинула 41-річна жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі