Події

У селі Житомирського району грабіжники з ножем напали на сім’ю з дитиною

3 March 2015, 09:32

Двоє молодиків таємно проникли до жилого будинку у с. Вересах Житомирського району, діждалися приходу господарів і, погрожуючи їм ножем, відібрали цінні речі та побутову техніку.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

Надвечір 27 лютого до Житомирського райвідділу міліції зателефонувала жителька Вересів, повідомивши, що щойно двоє молодиків напали на її сім’ю та відібрали цінні речі.

Слідчо-оперативна група, яка прибула за вказаною адресою, з’ясувала, що у сільському будинку проживає сам власник, його співмешканка та 6-річна дитина. Нападники, вийнявши шибку, проникли до оселі потерпілих, коли останніх не було вдома. Певне, те, що знайшли усередині самостійно, їх не задовольнило, тож зловмисники дочекалися повернення господарів. Зв’язавши мотузкою власника будинку та погрожуючи ножем жінці з дитиною, молодики вимагали від них гроші та цінності. Врешті, відібравши ювелірні прикраси та дещо з побутової техніки, нападники поспішили зникнути.  

– Під час огляду будинку та навколишньої території працівники міліції вилучили слідову інформацію та низку речових доказів, - розповів начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

Того ж вечора одного з нападників було затримано у м. Житомирі. До речі, він перебував у розшуку за викрадення чужого автомобіля. Уже за північ правоохоронці затримали його поплічника, 28-річного житомирянина, за місцем проживання. Потерпілі упізнали в обох затриманих своїх кривдників. В одного з них вилучено частину викраденого з оселі майна, де знаходиться інша - нині з’ясовується.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.187 (Розбій, поєднаний із проникненням у житло) Кримінального кодексу України. 28 лютого затриманим офіційно оголошено про підозру у вчиненні розбійного нападу. Слідство триває.

За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються однозначним позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, кілька місяців тому 32-річний раніше судимий чоловік, що приїхав «погостювати» до родичів у Житомирську область, за один день обікрав сільський магазин та зняв з двох попутниць золоті прикраси.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі