Влада

Опалювальний сезон у Житомирській області може закінчитися раніше

3 March 2015, 11:34

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва  та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко дав доручення головам облдержадміністрацій розробити комплекс заходів, спрямованих на скорочення споживання газу та завершення опалювального сезону раніше, ніж у попередні роки, з огляду на підвищення температури повітря.  

Про це він сказав на селекторній нараді з питань опалювального сезону, яка відбулася 2 березня, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Геннадій Зубко відніс Житомирську область до переліку небагатьох регіонів, які дотримуються лімітної дисципліни поряд з Волинською, Дніпропетровською та Закарпатською областями, тоді як більшість областей перевищили ліміти газу в середньому на 16%.

За інформацією голови Житомирської ОДА Сергія Машковського, протягом січня-лютого 2015 року підприємствами теплоенергетики Житомирської області спожито 39,95 млн. куб. м газу при плановому обсязі – 40,02 млн. куб. м газу. Економія склала 70 тисяч кубометрів, або 0,18%

«На опалювальний сезон 2014-2015 років Житомирщині були доведені Урядом ліміти споживання природного газу в обсязі 211 млн. куб. м. Вже зараз можемо констатувати, що наша область одна із небагатьох зразкових в державі, яка дотримується лімітної дисципліни. За підсумками січня-лютого поточного року показник сплати за природний газ становить 59%. У той час середній рівень по Україні – це 37%. Таким чином, Житомирщина успішно працює над виконанням визначених Урядом завдань», - сказав Сергій Машковський.

Станом на 2 березня всі 936 котелень області працюють в нормальному режимі та забезпечують тепловою енергією 2033 житлових будинки, 813 навчальних закладів, 702 дошкільних навчальних заклади та 54 заклади охорони здоров’я.

Як повідомляв Житомир.info з посиланням на НАК «Нафтогаз України», Житомирська область була однією з трьох, які не перевищили ліміти газу у грудні 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі