Події

Житель Житомирської області вкрав з ферми двох телиць та продав їх на трасі, вигадавши байку про розлучення

3 March 2015, 14:55

У Хмельницькій області 32-річний раніше судимий житель міста Любар Житомирської області поцупив на фермі двох телиць та продав на трасі заготівельнику, розповівши, що ділить майно із колишньою дружиною.

Про це повідомляє офіційний сайт УМВС України у Хмельницькій області.

До чергової частини Білогірського райвідділу міліції Хмельницької області надійшло повідомлення про крадіжку із ферми одного із сіл району двох молодих телиць загальною вагою 520 кілограм на суму майже 13 тисяч гривень.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники райвідділу вийшли на особу підозрюваного жителя Житомирської області.

Як стало відомо, зловмисник неодноразово їздив у Білогірський район разом із заготівельниками та допомагав їм вантажити худобу. Тоді ж і взяв собі до уваги цю ферму, а у день скоєння крадіжки прихопив з дому мотузки та автостопом попрямував до села.

Добравшись до ферми, крадій дочекався, поки сторож піде до іншого об’єкта, а потім проник у корівник та вивів звідти одна за одною двох телиць. Худобу переховував у сусідній лісосмузі. Там він зняв із корів кліпси, щоб ті були схожі на домашніх, а потім пішов на зупинку в надії зустріти машину заготівельників.

Йому пощастило — зупинився автомобіль із великим причепом, і крадій запропонував водієві купити дві телиці. Щоб у того не виникло підозри, пояснив, що під час розлучення з дружиною поділили майно, і телиці дісталися йому, тож вирішив продати. Зійшлися на 5 тисячах гривень. Після отримання грошей зловмисник повернувся до рідного міста та деякий час жив «на широку ногу», аж поки до нього не навідались правоохоронці.

Працівники Білогірського райвідділу оперативно встановили особу заготівельника, тож корів не встигли завезти на забій. Їх уже повернули власнику.

Як повідомив начальник Білогірського райвідділу міліції Микола Люлько, наразі підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі. Стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, минулого тижня у Баранівці Житомирській області двоє чоловіків вкрали у господаря майже 3 десятка кролів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі