Суспільство

У Житомирській області знайшли роботу майже 40 медиків-переселенців

3 March 2015, 16:10

У Житомирській області працевлаштовано майже 40 медиків, які приїхали з зони проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляють у прес-центрі департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

За словами начальника відділу кадрової роботи департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергія Кобилінського, органи влади Житомирщини роблять усе можливе, щоб забезпечити всебічну підтримку приїжджих громадян, серед яких є й медичні працівники. За сприяння департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації із числа переселенців наразі в області працевлаштовано 20 лікарів та 18 медичних сестер. Зокрема, в закладах охорони здоров’я області нині працюють: 4 хірурги, 4 лікарі ПМСД, 3 рентгенологи, 3 лікарі швидкої медичної допомоги, 2 педіатри, а також 8 медичних сестер ФАПів, 6 медсестер стаціонару, 2 рентгенлаборанти.

«У департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації триває подальша робота щодо якнайшвидшого вирішення питання працевлаштування медичних працівників із числа вимушених мігрантів. Зокрема, формується відповідна база даних щодо медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників-переселенців із зони АТО з підтвердженням факту їхньої роботи у закладах охорони здоров’я, наявності відповідної освіти, атестації та підвищення кваліфікації за певною спеціальністю», - зазначають в ДОЗ.

Нагадаємо, що станом на 1 березня на тимчасове проживання в Житомирську область прибуло 6994 особи, з них з Донецької та Луганської областей – 6709 громадян, решта – з АРК.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20-ті числа лютого у центри зайнятості Житомирської області звернулися 1200 переселенців, знайшли роботу 245.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі