Події

У Житомирській області СБУ підозрює посадовця спиртзаводу у розтраті майже 2 млн. грн. державних коштів

4 March 2015, 09:31

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області викрили та припинили протиправну діяльність керівника одного з державних підприємств регіону, який підозрюється у розтраті 1,9 млн. грн. державних коштів.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

Встановлено, що упродовж серпня-вересня 2014 року посадовець державного підприємства спиртової галузі без проведення обов’язкових конкурсних торгів уклав низку угод купівлі товарно-матеріальних цінностей та надання послуг із суб’єктами підприємницької діяльності Київської та Рівненської областей.

У ході перевірки співробітники з’ясували, що усі ці фірми-постачальники та виконавці угод мають ознаки фіктивності, а державні кошти, які були перераховані на їхні рахунки під виглядом оплати неіснуючих товарів і послуг, після здійснення «ланцюжкових» перерахувань обготівковувалися та привласнювалися посадовцем.

Збитки, завдані державному підприємству внаслідок укладання фіктивних угод із «фантомними» комерційними структурами, становлять понад 1,9 млн. гривень.

Слідчими Управління СБУ в Житомирській області розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно у Житомирі СБУ затримала на хабарі чиновника екологічної інспекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі