Суспільство

Артилеристи-«привиди» з 26-ї Бердичівської бригади повернулися додому

4 March 2015, 10:33

 На території 26-ї Бердичівської артилерійської бригади урочисто зустрічали славетних «привидів» – бійців 2-го гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, які з честю виконали бойове завдання у зоні АТО і повернулися додому.

Про це повідомляє бердичівський сайт «ВІК».

З березня по червень минулого року бійці виконували бойові завдання на Херсонщині, починаючи з червня – били ворога у районах Амвросіївки, Благодатного, Савур-Могили, Волновахи, Іловайська. Командир дивізіону полковник Сергій Смілянський наразі перебуває на сході країни, про те, що їхній підрозділ усі покладені на нього завдання виконав у повному обсязі, комбригу доповів начштабу дивізіону Сергій Панченко.

«Про 2-й дивізіон ходить слава не лише у межах України: 4, 5 та 6 батареї – артилерійські «привиди» – своєчасно, влучно та на будь-якій відстані виконували свою роботу. Відважно і точно у ціль. Щира вдячність вам за виконану роботу, за те, що не зганьбили ані себе, ані рідних, за те, що лишилися вірними словам даної народові України присяги. Щира вдячність вашим близьким за те, що підтримували своїх чоловіків», - сказав командир 26-ї Бердичівської артилерійської бригади Андрій Маліновський.

Військові стверджують, що сповна довели «недоросам» та російським загарбникам, на що здатне українське військо. Зізнаються, що в їхніх перемогах є й заслуга бердичівлян, віддану та щиру підтримку яких вони відчували повсякчас.

«Там воювати дуже важко, оскільки є люди, котрі нас не підтримують. Є ті, хто хоче допомагати, але не робить це через страх покарання. Якщо буде потреба, знову підемо відстоювати свою рідну землю. 2-й дивізіон зарекомендував себе добре, користувався заслуженою повагою серед піхотних підрозділів. Позивні, що ми мали, свідчать про могутність та потужність нашого дивізіону», каже Едуард Родіонов, командир взводу 2-го дивізіону.

2-й дивізіон особливий не лише своєю самовідданістю, потужністю та злагодженістю: близько 90 % його бійців – не контрактники, а мобілізовані.

«Відчуття, звісно, дуже радісні: всі хлопці хотіли, щоби все це вже скінчилося, щоби повернутися додому, і нарешті це збувається. Всі надіються, що перемир’я буде виконуватися, все, що від нас залежить, ми виконали. Зараз готуватимемося звільняти людей, мобілізованих рік тому, і поповнюватимемо підрозділ молодими бійцями, які нині проходять навчання, аби знову боронити Україну», - наголосив начальник штабу 2-го дивізіону Сергій Панченко.

Житомир.info за матеріалами ВІК

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі