Влада

Громадська організація звернулася до генпрокурора та міністра МВС щодо розслідування справи по заступниці голови РДА

4 March 2015, 12:00

 Громадська організація «Правовий захист» звернулася до Генерального прокурора України Віктора Шокіна та Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою не допустити незаконного закриття кримінального провадження по факту корупційного зловживання заступником голови Коростенської районної державної адміністрації Скляревською Катериною Леонідівною.

«Громадська організація «Правовий захист» отримала інформацію щодо можливого вчинення правопорушення слідчими Коростенської міжрайонної прокуратури та Коростенського МВ УМВС України в Житомирській області. 29 січня 2015 року голова Коростенської районної державної адміністрації Сергій Дмитрук доручив комісії з кількох співробітників райадміністрації перевірити інформацію про те, що заступник голови РДА Катерина Скляревська через очолювану нею так звану «Жіночу раду» зібрала з сільських голів та дрібних підприємців кошти ніби-то на потреби Коростенської райадміністрації. В результаті перевірки у сейфі співробітниці РДА та члена «Жіночої ради» Наталії Сичевської було виявлено понад 10000 гривень. Н. Сичевська пояснила наявність коштів тим, що отримала доручення від Скляревської К.Л. зібрати гроші з дрібних підприємців та сільських голів. Про дане зловживання Дмитрук С.В. повідомив керівництво області та звернувся до правоохоронних органів», - йдеться у зверненні правозахисників.

Коростенський міськвідділ міліції відкрив кримінальне провадження по факту зловживання службовим становищем та перевищення повноважень заступником голови Коростенської РДА Катериною Скляревською. Але незважаючи на початок досудового розслідування та подання голови РДА щодо звільнення Скляревської з посади заступника голови РДА, вона досі не звільнилася.

«Ми стурбовані тим, що у 03.03.2015 року Скляревська К. Л. повідомила співробітникам РДА, що вона за сприяння голови Житомирської обласної ради Француза В. Й. «порєшала» справи з Коростенською міліцією та прокуратурою і справу негайно закрито. Якщо це відповідає дійсності, то даний факт викличе хвилю громадського обурення, адже усі співробітники РДА і сільські голови Коростенського району знали про збір коштів. Також, за нашою інформацією, вилучені з сейфу кошти у розмірі орієнтовно 10 000 гривень зникли як речовий доказ разом з документами про вилучення даних коштів. Просимо не допустити незаконного припинення неупередженого розслідування, оскільки щиро віримо, що вже минули часи диктатора Януковича, коли справи закривали по команді «згори». Звертаємося із проханням взяти на особистий контроль проведення розслідування по факту зловживань і не допустити незаконного закриття провадження», - йдеться у листі за підписом заступник голови ГО «Правовий захист» Володимира Романенка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі