Влада

Житомирський виконком відмовився встановити тарифи двом приватним ЖЕКам та вирішив звернутися до прокуратури

4 March 2015, 17:39

4 березня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради розглядалися питання щодо встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій двом приватним ЖЕКам – ПП «КВЖРЕП №8» (обслуговує будинки КП КВЖРЕП №8) та ПП «АММОНН» (обслуговує будинки КП КВЖРЕП №3).

За словами представників приватних ЖЕКів, нові тарифи нижчі за попередні, термін дії яких закінчився 1 січня. З того часу через відсутність затверджених тарифів мешканці будинків залишились без пільг та субсидій на комунальні послуги.

Не зважаючи на це, члени виконкому відмовились приймати нові тарифи і не продовжили дію старих, оскільки вважають, що вказані приватні підприємства не мали законних підстав перебувати на території комунальних ЖЕКів, займати їхні приміщення та користуватися комунальним майном. Більше того, члени виконкому збираються звернутися до прокуратури Житомира, щоб там провели перевірку та розібралися в ситуації.

«На яких підставах на базі комунального підприємства уже кілька місяців знаходиться приватний ЖЕК? На засіданні робочої групи ми просили надати договори оренди чи договори користування майном, але документів, які б підтверджували законність, досі не отримали. Виникає ще одне питання, яким чином ці фірми виграли конкурс на обслуговування будинків, якщо на той момент вони не мала ні майна, ні працівників, ні техніки», - поцікавився член виконкому Микола Костриця.

Він запропонував питання про встановлення тарифів даним приватним ЖЕКам зняти на доопрацювання та звернутися до прокуратури Житомира щодо законності користування комунальним майном цими фірмами.

Обидві пропозиції Миколи Костриці члени міськвиконкому підтримали більшістю голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі