Влада

Самборському «тихенько» продовжили контракт на посаді начальника інспекції з благоустрою Житомира

5 March 2015, 09:55

 Депутату Житомирської міської ради Юрію Самборському «втиху» продовжили контракт і тепер до 16 листопада 2015 року може спокійно продовжувати працювати начальником інспекції з благоустрою.

Про це на своїй сторніці у фейсбук пише заступник голови обласної організації ВО «Свобода» Марія Моісеєнко.

«4 березня 2015 року голова Житомирської міської організації ВО «Свобода» Віктор Брокарєв отримав відповідь на другий запит по призначенню начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирська Міська Рада. Згідно відповіді міськради контракт продовжили ще на рік з активним членом партії регіонів Юрієм Самборським. Громадськість міста обурена таким призначенням та не дозволить колишнім регіоналам очолювати важливі для Житомира підприємства», - пише Моісеєнко.

Вона також наводить слова Брокарєва щодо вимоги розірвати договір з представником колишньої влади.

«Ми обурені тим, що активний член партії регіонів Юрій Самборський, який був призначений на цю посаду ще регіоналом-мером Дебоєм, знову лобіюється «втиху» вже новою владою. Ми вимагаємо від в.о. міського голови Любов Цимбалюк розірвати договір з представником колишньої ганебної влади, оголосити відкритий конкурс на дану посаду та провести громадські обговорення», - наголосив очільник Житомирської «Свободи» Віктор Брокарєв.

В контракті, який в.о. мера Любов Цимбалюк підписала 16 жовтня минулого року, зазначено, що він був укладений на підставі подання заступника мера Едуарда Кругляка (нещодавно написав заяву на звільнення за власним бажанням) та заяви Юрія Самборського.

Фото з фейсбук

Нагадаємо, у 2010 році Юрій Самборський пройшов в Житомирську міськраду по мажоритарному округу як кандидат від Партії регіонів і був у фракції «регіоналів» до її розпуску – 19 лютого 2014 року.

За час депутатства Самборського кілька разів били «невідомі» в центрі Житомира: перший випадок стався 23 лютого 2012 року, другий інцидент трапився в ніч з 8 на 9 лютого 2013 року в житомирському пабі «Шульц».

У березні 2013 року на засіданні бюджетної комісії була оприлюднена інформація, що комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м.Житомира» для директора Юрія Самборського орендує джип Toyota Prado у самого ж Самборського.

На парламентських виборах 2014 року начальник інспекції з благоустрою був кандидатом по Житомирському округу №62 від партії «Сильна Україна».

Юрій Самборський з газетою "Місто" на сесії міськради (фото з архіву редакції)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі