Влада

Влада Житомирської області дозволила перевізникам підвищити вартість проїзду

5 March 2015, 10:58

Як повідомили Житомир.info читачі, вранці 5 березня вартість проїзду з Житомира до Озерного зросла з 5 до 6 гривень, а до Черняхова – до 10 грн. за поїздку.

Підвищення вартості проїзду на приміських та міжміських маршрутах з 4-5 березня цілком законне, - запевнив у коментарі Житомир.info начальник відділу транспорту департаменту промисловості, розвитку інфраструктури і туризму Житомирської обласної державної адміністрації Валерій Ясинецький.

 «Протокольним рішенням засідання обласного конкурсного комітету по визначенню автоперевізників для роботи на автобусних маршрутах загального користування №1 від 3 березня 2015 року всі автобусні маршрути Житомирської області тимчасово переведені у режим маршрутного таксі, що дає змогу автоперевізникам підвищити вартість проїзду у зв’язку з різким подорожчанням пального відповідно до кілометражу», - пояснив Валерій Ясинецький.

Він розповів, що після ситуації, яка склалася у понеділок, 2 березня, коли перевізник 115 маршруту відмовився обслуговувати маршрут у зв’язку з різким подорожчанням дизпалива, представники департаменту на чолі з т. в. о. директора Романом Крисюком виїхали на автостанцію №2 для з’ясування причин зупинки руху. Після зустрічі всіх автоперевізників Житомирської області зібрали на термінову нараду.

«Основною вимогою перевізників було підняти тариф на проїзд відповідно до існуючих цін на пальне. У тариф була закладена вартість дизельного пального на рівні 12-13 гривень за літр, тоді як станом на 2 березня його ціна зросла до 27 грн., а газ подорожчав удвічі. Перевізники відмовлялися виїжджати на маршрути, оскільки не могли заправити баки своїх автомобілів. Тому, щоб зберегти існуючу мережу автоперевезень та не допустити зменшення кількості автобусів на маршрутах, було терміново прийняте рішення перевести всі маршрути в екстрений режим руху і підняти вартість проїзду», - пояснив начальник відділу.

Переведення автобусних маршрутів в режим маршрутних таксі означає підвищення вартості проїзду кожного кілометру на 8 копійок – з 32 до 40 коп. за кожен пасажиро-кілометр. Зі слів Валерія Ясинецького, це тимчасова міра, яка діятиме до моменту введення в дію розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації «Про розмір тарифу на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху», яке на даний час є проектом.

Нагадаємо, розпорядженням голови ОДА від 02.06.2014 р. тариф на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні, був встановлений на рівні 0,32 грн. за 1 пасажиро-кілометр.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня перевізники 115 маршруту страйкували, вимагаючи підняти тарифи на проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі