Влада

Машковський підписав розпорядження про весняний та осінній призов у Житомирській області

5 March 2015, 13:39

 Губернатор Житомирської області Сергій Машковський 3 березня підписав розпорядження про призову на строкову військову службу громадян України 1988-1995 років народження.

Документ опублікований на сайті облдержадміністрації.

«Відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", Указу Президента України від 17.02.2015 №88/2015 "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році" провести в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу: у квітні – травні 2015 року; у жовтні – листопаді 2015 року», - йдеться у розпорядженні.

Для керівництва районними та міськими призовними комісіями і здійснення контролю за їх діяльністю утворена обласна призовна комісія, яку очолює заступник губернатора Ярослав Лагута.  Засідання обласної призовної комісії в період з 15 березня по 15 червня та з 15 вересня по 15 грудня будуть проводитися щочетверга.

Керівникам підприємств, закладів, установ незалежно від підпорядкування і форм власності рекомендується забезпечити виплату громадянам, які звільняються з роботи у зв’язку з призовом, вихідної допомоги у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

УМВС рекомендовано під час проведення призову за заявкою військового комісара Житомирського обласного військового комісаріату виділяти наряд міліції для чергування на обласному збірному пункті та забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов'язку.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року у Житомирі 8279 призовників підлягали виклику до військкомату, однак не з’явилося на призовну комісію майже половина – 4108 чоловік. У 2015 році підлягає виклику на призовну комісію 6109 житомирян, уже роздали 2663 повістки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі