Політика

Після спілкування з 300 лікарями, які байдикують у селищі Житомирської області, Богомолець готує доповідну записку

5 March 2015, 13:59

 Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, радник президента Ольга Богомолець відвідала медиків, які мають проходити перепідготовку перед відправкою на фронт.

Про це Богомолець написала 5 березня на своїй сторінці у фейсбук.

«Вчора їздила у селище Городок Радомишльського району (Житомирська область). Там у військовій частині проходять перепідготовку перед відправкою на фронт 300 висококласних лікарів. Скажу чесно, враження від поїздки – гнітюче. У лікарів, які там знаходяться, настрій ще гірший, аніж у мене. Нормальні фахівці, грамотні, знаючі, досвідчені – зібрані навіщось в одному місці, без будь-якої медичної бази, без будь-яких практичних занять. Для чого? Навіщо? Ким? Хто приймає такі абсурдні рішення і хто буде нести відповідальність за них? 300 фахівців сидять у лісі фактично без діла. А їх вже давно можна було направити невеликими групами в діючі військові госпіталя – в той же Дніпропетровськ, Харків, Селідове. Вони вже давно могли освоїти специфіку військової медицини на практиці, а не ходити високоосвіченим строєм в Житомирській області. Вони могли б уже приносити реальну користь фронту, рятувати, оперувати, лікувати солдатів і офіцерів», - пише Ольга Богомолець.

Народний депутат зазначає, що ніякої практичної роботи у лікарів нема, а гроші витрачаються на проживання та харчування.

«Якщо нашій армії не потрібні сьогодні лікарі – може їх тоді краще було на мирній роботі залишити? Вони б там більше допомоги принесли цивільним людям! Готую за підсумками поїздки термінові доповідні записки Міністру оборони, в Генштаб, в РНБО і в Адміністрацію Президента. Повідомлю вам про результати прийнятих рішень. У кожного на фронті – своє місце! Фахівців необхідно використовувати з розумом, повною мірою і на своєму місці. Дурість і байдужість, що доходять до абсурду, межують з диверсією. Занадто тонка грань», - зазначила Богомолець.

Фото з фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі