Економіка

В Антимонопольному комітеті кажуть, що ціни на продукти та пальне у Житомирі та області почнуть падати

5 March 2015, 14:17

У Житомирській області падають ціни на пальне та очікується зниження цін на продукти харчування.

Про це у коментарі Житомир.info розповів голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний.

«Коли знецінюється національна валюта, і гроші перетворюються у папірці, люди намагаються якомога швидше їх реалізувати і щось купити. Тут не вина антимонопольного комітету, який начебто не слідкує за підняттям цін. Люди самі спричинили ажіотажний попит на деякі види продуктів, і місцеві мережі використали це, щоб скинути непотріб та заробити на цьому. Звісно, люди не використають об’єм тих продуктів, яким вони встигли запастися за останніх кілька тижнів. Більш як впевнений, що ціни на продукти харчування будуть падати, так як вони були підняті штучно. Будь-які кроки щодо стабілізації гривні призупинять ріст цін і призведуть до здешевлення продуктів. Тим паче, що Україна в очікуванні нового врожаю», - сказав Олександр Безсмертний.

Зі слів голови відділення, результати останнього моніторингу ринку нафтопродуктів засвідчили падіння цін, зокрема, на 95-й бензин – 4 березня він коштував близько 28 грн., 5 березня –  26,99 грн. за літр. Однак до січневого рівня ціни навряд чи впадуть, адже чим більше дорожчають складові будь-якої продукції – електроенергія, нафтопродукти, газ, борошно, - тим менш відчутним буде її здешевлення.

Як повідомила Житомир.info прес-служба Антимонопольного комітету України, його територіальні відділення надали 36 рекомендацій суб’єктам господарювання утриматись від необґрунтованого підняття оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби.

Зі слів Олександра Безсмертного, рекомендацій з боку житомирського відділення місцевим торговельним мережам не надавалося, а ціну підняли самі виробники хліба через зростання вартості основних складових: борошна, електроносіїв і транспортування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі