Місто

У Житомирі активісти змусили комуністів забрати агітнамет з майдану Корольова, не обійшлося без погроз та образ

5 March 2015, 14:34

 Вранці 5 березня представники КПУ встановили партійний намет та розповсюджували агітаційну продукцію на майдані Корольова в центрі Житомира. Представники Компартії кажуть: вийшли, аби закликати житомирян прийти 19 березня на акцію протесту проти підвищення комунальних тарифів та пенсійного віку.

«Це буде координаційна рада, тут будуть і Союз жінок, і ветеранські організації будуть, і «чорнобильці» будуть, ми з усіма поговорили. Тобто, буде саме така не політична, а економічна акція проти того, що зараз хочуть зробити геноцид, тобто підвищення тарифів, підвищення пенсійного віку, те що останнє на догоду МВФ. Тому ми ось ініціюємо, наша координаційна рада ініціює 19 числа міську акцію протесту проти наступу на права і свободи громадян України», - розповідає другий секретар РК КПУ Ігор Ємельянов.

Втім агітували комуністи на центральній площі недовго: вже за кілька годин навколо намету зібралась група житомирських активістів. Представники Компартії були рішуче налаштовані не залишати майдан Корольова та почали ображати активістів, називаючи їх «фашистами», «бандерівцями», «жидами» та погрожуючи «відірвати голови і яйця».

Місцеві активісти переконані, що Житомир – не місце для комуністичної ідеології, і саме тому вони наполягали, аби представники КПУ прибрали червоний намет з майдану Корольова.

«Вони роздають агітаційні матеріали, з агітацією комуністичної ідеології, я думаю, що це треба докорінно знищувати. Думаю, що ця ідеологія себе вижила і їй не місце в Україні», - каже голова ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

«Представники КПУ як завжди не відрізняються ні розумом ні кмітливістю, вони називають нас «фашистами», «бандерівцями», чомусь «жидами недобитими» і так далі... І вони пообіцяли, що радянська Україна ще буде», - розповідає голова Асоціації громадських об’єднань «Нова сила» Костянтин Суський.

Після словесних перепалок та невеликої штурханини житомирські комуністи все ж таки розібрали свій агітнамет та пішли з майдану Корольова.

Цей житомирський комуніст каже, що йому 93 років і він ще сподівається на повернення "радянської України"

Кіборг с позивним "Гранд" і активний комуніст

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі