Суспільство

У Новограді-Волинському відкрили меморіальну дошку загиблому під Щастям 25-річному військовому

5 March 2015, 17:31

4 березня у Новограді-Волинському Житомирської області відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Марчуку Олександру Григоровичу, який загинув 2 вересня 2014 року під містом Щастя Луганської області, виконуючи військовий обов’язок.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

Дошка, присвячена пам’яті 25-річного лейтенанта Збройних Сил України, командира 3-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади, з’явилась на будівлі Новоград-Волинського колегіуму, де він навчався.

«Олександр Марчук був прекрасною молодою людиною, вихованою батьками у дусі патріотизму і любові до Батьківщини. Це був юнак з щирим серцем, справжній патріот. Саме тому, коли Україна опинилась в біді, він пішов захищати і боронити її та неодноразово виявляв мужність й героїзм, рятуючи життя військових побратимів на передовій», - зазначають в інформвідділі міської ради.

Вшанувати пам’ять Олександра біля навчального закладу зібралися батьки загиблого героя Тетяна та Григорій Марчуки, представники місцевої влади, учні й учителі колегіуму, друзі, громадськість.

Відкрили меморіальну дошку під супровід пісні «Плине кача», після чого учні колегіуму, схиливши голови в скорботі, поставили під пам’ятною дошкою запалені лампадки.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували світлу пам’ять Олександра Марчука, загиблих в зоні АТО новоград-волинців, героїв Небесної сотні та усіх українців, які віддали свої життя за самостійність і незалежність України.

Нагадаємо, згідно з указом президента Петра Порошенка від 31 жовтня 2014 року, Олександр Марчук був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня у місті Коростені та в селі Явне Баранівського району встановили меморіальні дошки загиблим в АТО військовослужбовцямВасилю Петренку та Вадиму Пашковському.

Фото відділу інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі