Суспільство

Курсанти навчального центру ВДВ на полігоні під Житомиром оволодівають декількома військовими спеціальностями

6 March 2015, 20:02

 Сидячи в окопі, поки над твоєю головою проїжджає самохідна артилерійська установка – так проходять підготовку мобілізовані до лав високомобільних десантних військ у четверту хвилю мобілізації. Втім це лише частина відпрацювання навичок. Окрім цієї психологічної підготовки воїни-десантники вдосконалюють тактичні, вогневі та інженерні вміння.

За словами командувача високомобільних десантних військ, Героя України Михайла Забродського при підготовці десантників враховані всі попередні недопрацювання.

«Зроблено акцент на індивідуальну підготовку військовослужбовця. Коли в підрозділ приходить підготовлений особовий склад, коли приходить саме як підготовлений фахівець, то бойове злагодження цього підрозділу займає менше часу і цей підрозділ більш ефективно виконує завдання в реальній бойовій обстановці. По-друге курсант навчального центру ВДВ оволодіває водночас декількома військовими спеціальностями. Тобто, з’являється можливість взаємозаміни, в тому числі і в бойовій обстановці. По-третє це вперше коли ми зібрали все молоде поповнення, яке поповнить військові частини ВДВ в одному місці і ми маємо змогу ділитися досвідом, який набули різні військові частини високомобільних десантних військ в різних регіонах, починаючи з північного флангу до південного», - каже командувач високомобільних десантних військ ЗСУ Михайло Забродський.

Під час вогневої підготовки на самохідних артилерійських установках та стрільби з гаубиць  десантники виконують різні бойові задачі. Начальник відділення артилерії розповідає це робиться для того, щоб боєць міг максимально ефективно проявити себе у бойовій обстановці.

«Побув сьогодні він навідником, завтра він буде заряджаючий, післязавтра він буде командиром гармати. Це в принципі не тільки на цих знаряддях, а на всіх: і мінометах і тих що стріляють з правого боку і з лівого. Скрізь солдати тренуються таким чином, що б в будь-який момент можна було замінити свого товариша, який вибув з ладу», - розповідає начальник відділення артилерії командування ВДВ Сергій Спесівов.

Окрім відпрацювання вправ із різних видів озброєння воїни-десантники також проходять курс військової медицини. За словами санінструкторів дуже важливо підготувати бійців психологічно, щоб кожен військовослужбовець міг своєчасно та кваліфіковано надати першу медичну допомогу пораненому.

«Кожен сприймає то все по своєму, але ми стараємось зробити так, щоб цей матеріал, який ми даємо, тобто тактична медицина були ними засвоєні на сто відсотків. Люди достатньо досвідчені: є фельдшери хороші і медсестри. Вони як би цілком, на сто відсотків, готові виконувати свої обов’язки саме там, в зоні АТО», - переконана санінструктор Людмила.

Також мобілізовані військовослужбовці здійснили перші стрибки з парашутом. За словами інструкторів перед стрибком усі військові пройшли обов’язкову повітряно-десантну підготовку. 

«Сьогодні здійснювали стрибки мобілізовані, вони гідно з цим впоралися. Все відмінно пройшло, підготовка була на рівні, так що впоралися на всі сто відсотків», - каже старшина Андрій Бондарчук.

Після відпрацювання усіх навичок мобілізовані десантники будуть готові до виконання задач в бойовій обстановці.

Фоторепортаж з полігону дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі