Політика

Житомирські свободівці вимагають скасувати продовження контракту з Самборським

11 March 2015, 15:29

Скасувати продовження контракту з начальником комунального підприємства «Інспекція з благоустрою» - саме з такою вимогою прийшли на сесію Житомирської міської ради 11 березня представники місцевого осередку всеукраїнського об’єднання «Свобода». За словами свободівців, колишні члени Партії регіонів не можуть обіймати керівні посади.

«Після цієї Революції Гідності так само нам починають розказувати гарними формулюваннями, що цих чіпати не можна, бо їм треба гроші виплачувати, цих людей чіпати не можна, бо вони хороші, білі і пухнасті. Але насправді це не так. Ця революція далась великою кров’ю, і зараз те, що відбувається на Сході - теж велика кров тече. А ці люди, які в той час, коли був Майдан і коли гинули наші хлопці і побратими, ці люди спокійно готували зовсім інших людей за гроші і возили туди. Ми будемо вимагати, щоб з вами було розірвано контракт ганебний і так само з такими як ви колишніми «регіоналами», буде розірваний контракт все ж таки. Ми будемо цього вимагати і зупинятись не будемо», - каже заступник голови Житомирської міської організації ВО «Свобода» Олег Черняхович.

За словами виконуючої обов’язки Житомирського міського голови Любові Цимбалюк, до якої свободівці, висловили претензії, вона підписала розпорядження після рекомендації профільного заступника міського голови Едуарда Кругляка.

«Мені надійшло клопотання від профільного заступника по те, щоби продовжити контракт Самборському на три роки. Від Кругляка. Все розпорядження, ви там публікуєте те, що вам зручно, я підписую всі розпорядження особисто, після того, як їх підписують всі заступники, всі керівники підрозділів візують. Вони рекомендують продовжити контракт. Профільний заступник має працювати з тими людьми і відповідати за їхню роботу, яких він підтримує і яких він рекомендує. Ніяких рекомендацій від громадськості, від вас, від інших присутніх не надходило», - каже в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк.

Сам Юрій Самборський відкидає звинувачення представників «Свободи». Начальник «Інспекції з благоустрою м. Житомира» каже: дійсно був членом Партії регіонів, втім вийшов з неї.

«Я вважаю, це просто: перше - провокація, друге - це робиться спеціально, і третє - я впевнений в тому, що як мінімум кілька людей з тієї ж «Свободи» хочуть зайняти моє місце. Так, мою партійну приналежність я не заперечую: я був членом Партії регіонів, але зараз час змінився, і я вийшов, і зараз не є членом цієї партії. Я зараз є безпартійним. І зараз я виконую свої обов'язки безпосередні, і я вважаю, що виконую їх правильно, чітко, і ці всі звинувачення вони всі дурні і безглузді», - переконує керівник КП «Інспекція з благоустрою м Житомира» Юрій Самборський.

Під час сесії депутат міської ради Борис Буряченко запропонував розібратись у ситуації та звернувся з проханням до юридичного департаменту надати правове пояснення щодо продовження контракту.

«Надати мені копію контракту, надати мені копію рекомендації профільного, вже в минулому я сподіваюсь, заступника і надати з юридичного департаменту пояснення з приводу цього призначення, з цього продовження контракту. Тоді, якщо нас не влаштує це пояснення, ми звернемося до суду з тим, щоб припинити контракт цього працівника», - каже депутат Житомирської міської ради Борис Буряченко.

У випадку, якщо контракт з Юрієм Самборським таки буде продовжено, житомирські свободівці готові блокувати роботу сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі