Місто

У Житомирі відкрили сучасний кардіохірургічний центр

17 March 2015, 20:19

 Новітнє обладнання, 16 ліжок, сучасна операційна, відділення анестезіології та інтенсивної терапії для хворих на шість ліжок - усе це можна побачити у новому кардіохірургічному центрі в Житомирській обласній лікарні. Цей центр колишній губернатор Сергій Рижук обіцяв відкрити ще влітку 2012 року, втім ремонт у приміщенні та купівля обладнання затягнулись майже на три роки.

«Якщо хтось думав, що взяти палати побілити і пофарбувати і назвати їх центром, то можна було робити так, але сьогодні ж ви бачите зовсім інше. І коли я сказав за чим тут затримувався час, от Борис Михайлович сказав, тут одна із самих сучасних систем вентиляції, а на цю систему вентиляції пішло надто багато часу», - каже голова Житомирської обласної ради Віталій Француз.

«Те що обіцяли, ви розумієте як тоді обіцялося – потрібні були показники, потрібно було сказати і я так розумію, що і Борис Михайлович, як я вже сказав - така світова величина до нас приїжджав, потрібно було показати, повірте і на завершальній стадії дуже багато зусиль пішло щоб сьогодні дійсно відбулося це відкриття», - додає голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

За словами Заслуженого лікаря України Бориса Тодурова, який першим в Україні зробив трансплантацію серця, обіцянки будівельників не варто сприймати буквально.

«Якщо ви коли-небудь щось будували й ремонтували – все що вам обіцяють будівельники потрібно множити на два або на три, тоді це буде реальний термін», - наголошує директор лікарні «Київський міський центр серця» Борис Тодуров.

Після відкриття кардіохірургічного центру обласна влада збирається побудувати онкологічний центр.

«Наступний об’єкт над яким ми починаємо інтенсивно працювати це онкологічний центр. Якщо це вдасться в найкоротший термін, то в нас і потрошки буде вирішуватись ця проблема, яка є не менш актуальною. Це друга причина смертності», - сказав голова облради Віталій Француз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі