Місто

Мітинг комуністів у Житомирі не обійшовся без суперечок та штовханини з активістами

19 March 2015, 14:47

Словесні перепалки та штовханина - саме так пройшов мітинг представників Комуністичної партії на майдані Корольова у Житомирі. Напередодні, 18 березня, Житомирський окружний адміністративний суд заборонив комуністам проводити масову акцію на площі. Втім, за словами представників компартії, вони не знали про заборону суду.

«Бояться голосу народу, а народ можуть підняти лише комуністи. Нам про судове рішення тільки що сказали. Тільки що нам його подали. Вручили рішення суду, в якому партія «Свобода» під певним приводом добилася заборони проведення цієї акції, мирної акції», - розповіла депутат міської ради, член КПУ Зінаїда Стрякіна.

Комуністи кажуть: вийшли, щоб висловити протест проти підвищення тарифів і цін.

«Ми прийшли сюди з однією вимогою - припинити ту політику влади, яку вона сьогодні проводить. Це підвищення цін, це девальвація гривні, тобто ви самі бачите, скільки сьогодні долар, ціни на бензин. Ми вимагаємо, щоб молодь могла сьогодні отримати і безкоштовну освіту, і перше робоче місце, тому що сьогодні роботи в Україні немає. Сьогодні з цими вимогами ми вийшли під Житомирську обласну раду, щоб висловити протест проти цієї політики влади», - розповівє перший секретар Житомирського обласного комітету Ленінського комсомолу України Сергій Кучер.

Житомирські активісти, які також прийшли під стіни обласної ради, аби передати вимоги громади міста депутатам, переконані - суд не дарма заборонив Комуністичній партії проведенням мітингу.

«Ми довели суду, що знаходження цих людей в центрі Житомира одночасно з іншими громадськими організаціями та рухами – небезпечно, що це може призвести до якихось конфліктів, що ця ідеологія себе зжила, вона показала своє обличчя з найгіршою боку і до чого це може привести, а конкретно до війни і розділу України. А сьогодні ми прийшли сюди зі своїми вимогами до депутатів обласної ради, з приводу призначення колишніх «регіоналів» у Житомирський обласний краєзнавчий музей», - розповів активіст «Руху Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Між активістами та представниками компартії виникли суперечки, під час яких було розірвано один з плакатів, які принесли з собою мітингувальники. Коли штовханина припинилась, учасникам акції повідомили, що їх вимоги передані депутатам обласної ради і вони можуть розходитися.

Втім комуністи не погодились і продовжили мітинг під стінами обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі