Місто

Житомирські десантники подякували волонтерам Монреалю, які майже рік підтримують їх

19 March 2015, 19:19

 Українські сувеніри, дитячі малюнки від дітей військовослужбовців і прапор 13-го батальйону 95-ї бригади, підписаний десантниками, житомирські бійці та їх родини передали волонтерам із Канади.

Гостинці вручили волонтерці Ксенії Медяніковій, яка вже 4 роки живе у Канаді, з перших днів АТО допомагає українським бійцям, а тепер приїхала у Житомир, аби особисто познайомитись з їх родинами.

Від початку бойових дій на Сході «Волонтерська сотня Монреалю» підтримує українських бійців, надсилаючи посилки із усім найнеобхіднішим.

«Вони дуже багато допомагали 95-й бригаді, а саме 13-му аеромобільному батальйону. Друга рота була одягнута і берці вони давали, і теплий одяг, і спальні мішки. Коли у нас ідуть тяжкі бої, телефонують, кажуть, що не спали ніч і переживають. Це дуже приємно, що є такі люди, які підтримують наших хлопців», - - розповідає мама військовослужбовця Лілія Куприненко.

«Волонтерська сотня Монреалю» - це 300 людей, які переймаються війною в Україні. Серед них українська діаспора, корінні канадці, молдавани, росіяни, білоруси та кубинці. Вони влаштовують благодійні акції, щоб допомагати українським бійцям.

«Це війна за Україну, за добро і за світле майбутнє. Тому тут всі разом. Це вже не просто співпраця, це наше життя. Знаєте, як почувається людина, коли в неї хата горить? Таке зараз переживають українці за кордоном. У нас на мерії три місяці висів прапор України. Таке було тільки в Торонто ще. Постійно влаштовуємо зустрічі із місцевими міністрами, депутатами та розповідаємо про реальний стан речей в Україні. Це теж дуже велика і важлива робота. У нас діє комітет допомоги українцям  та Конгрес українців», - каже Ксенія Медянікова.

Подяку волонтерам передала і голова Житомирської районної ради Тетяна Парфентієва, а ще закликала житомирян підтримувати військових.

«Насправді ми вдячні кожній людині, яка відгукується на ту проблему, яка сьогодні є в Україні. Ми розуміємо, що кордонами наша Україна не обмежується. Сьогодні дуже багато людей включились в цю роботу. Я хочу закликати всіх житомирян: не обов'язково давати гроші. По нашим вулицям ходить дуже багато людей у військовій формі. Варто просто підійти і подякувати їм за те, що вони для нас роблять», - наголосила Тетяна Парфентієва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі