Влада

Працівникам Житомирської обласної лікарні представили нового керівника - Богдана Леськіва

25 March 2015, 10:25

24 березня голова Житомирської обласної ради Віталій Француз зустрівся з колективом обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського та представив головного лікаря - Богдана Леськіва.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

На зустрічі були присутні заступники головного лікаря, старші медичні сестри, завідувачі підрозділів обласної лікарні. 

Віталій Француз подякував попереднім керівникам закладу за роботу, за те, що зуміли об’єднати колектив, покласти початок добрим справам, серед яких нещодавнє відкриття кардіохірургічного центру.

«Будемо прагнути і докладати зусиль для того, щоб обласна лікарня залишалася широкомасштабним лікувальним закладом третинного рівня, якому довіряють пацієнти, знаючи, що тут їм допоможуть, де всі відділення з часом будуть такими ж комфортними, сучасними, оснащеними, як новий кардіохірургічний центр», - сказав голова облради.

Віталій Француз також акцентував увагу на проблемних питаннях, які виникають, коли люди потрапляють до медичного закладу:

«На жаль, доводиться чути від людей про невідповідне ставлення лікарів до пацієнтів, про конфлікт інтересів між державною та приватною медициною, про дисципліну у колективах. Перед новим керівником і перед усім чисельним колективом, кількість якого аж 1700 осіб, стоїть завдання перебороти це».

Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Торбас закликав працівників лікарні ставитися з розумінням до пацієнтів, намагатися уникати суперечок в умовах доволі емоційного сьогодення, не порушувати професійну етику.

 «Управління персоналом – складна наука. Серед її принципів у відносинах між керівником і підлеглим для себе я виокремив такі як толерантність і жорсткий прагматизм. Тому що одна справа, коли технічний працівник запізнюється на роботу, і зовсім інша, коли дія або бездіяльність лікаря викликає непоправні наслідки», - сказав новопризначений головний лікар Богдан Леськів, анонсуючи зміни у структурі та в підходах до роботи у лікарні.

Довідкова інформація

Богдан Богданович Леськів закінчив Івано-Франківський державний медичний інститут (спеціальність «Лікувальна справа», спеціалізація – хірург), Українську Академію державного управління при Президентові України, аспірантуру Київського національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Має ступінь кандидата медичних наук та почесне звання «Заслужений лікар України».

Як повідомляв Житомир.info, Богдана Леськіва призначено на посаду головного лікаря обласної лікарні з укладенням контракту строком на 5 років відповідно до рішення обласної ради, прийнятого 19 березня на 30-й сесії.

16 лютого колектив Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Гербачевського підтримав кандидатуру виконувача обов’язків головного лікаря Миколи Прилипка на посаду головного лікаря закладу.

Богдан Леськів

Фото прес-служби Житомирської обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі