Влада

Міськрада Житомира планує підписати меморандум зі Швейцарією щодо реалізації проекту з енергоефективності

25 March 2015, 14:23

Житомирська міська рада планує підтримати реалізацію проекту «Енергоефективність у місті Житомирі» та укласти Меморандум із Швейцарією та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України щодо надання технічної та фінансової допомоги Житомиру для реалізації проекту.

Про це йдеться у проекті рішення Житомирської міської ради «Про підтримку реалізації проекту «Енергоефективність у місті Житомирі», опублікованому на сайті міськради.

«З метою підвищення енергоефективності інфраструктури міста Житомира» планується  доручити виконуючій обов’язки міського голови Любові Цимбалюк та директору комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» Дмитру Рогожину від імені міської ради та комунального підприємства укласти Меморандум про взаємопорозуміння із Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо надання технічної та фінансової допомоги місту Житомиру для реалізації проекту «Енергоефективність у місті Житомирі».

Департаменту економічного розвитку міської ради хочуть доручити здійснення загальної координації дій та обміну інформацією між підписантами Меморандуму та іншими сторонами, зацікавленими у реалізації цього проекту.
У разі прийняття цього рішення його виконання контролюватиме перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2014 року було підписано Меморандум взаєморозуміння про координацію дій між Житомирською міськрадою, Швейцарським бюро співробітництва в Україні та Німецьким агентством міжнародного співробітництва, що працює над покращенням енергоменеджменту та енергомоніторингу у Житомирі.

У Житомирі передбачалася відбудова систем центрального опалення в обраних районах та громадських будівлях, а також розбудова потенціалу «Житомиртеплокомуненерго».

У жовтні 2013 року в Житомирі планували розпочати роботу зі створення енергоефективного кварталу з котельнею по вул. Домбровського, 30, куди мали увійти 5 житлових  багатоповерхових будинків та дитячий садочок для дітей із особливими потребами №59.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі