Економіка

«Житомиробленерго» назвало банки, в яких не рекомендує сплачувати рахунки за електроенергію

25 March 2015, 17:40

ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» на своєму офіційному сайті опублікувало список комерційних банків, у яких не рекомендує споживачам сплачувати рахунки за електроенергію.

«У зв’язку з банківською кризою комерційні установи обмежують і навіть згортають свою роботу: ліквідуються або їх управління переходить до тимчасових адміністрацій. Ознайомитися з переліком таких банків можна на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Сьогодні їх уже близько 50-ти, у тому числі: ПАТ «Імексбанк», ПАТ «Кредитпромбанк», ПАТ «Омега Банк», АТ «Дельта Банк», ПАТ АКБ «Київ», ПАТ «Комерційний Банк «Стандарт», ПАТ «БГБанк», АТ «Єврогазбанк», ПАТ «КБ «Надра», ПАТ КБ «Інтербанк», ПАТ «Прайм-банк», АТ «Банк «Таврика», ПАТ «Легбанк»,  ПАТ «Енергобанк», ПАТ «Златобанк», ПАТ «ВБР», ПАТ «Меліор Банк», ПАТ «ВіЕйБі Банк» та інші», - йдеться у повідомленні прес-служби «Житомиробленерго».

Через припинення операційної діяльності комерційних банків енергопостачальна компанія «Житомиробленерго» не отримує кошти за надані послуги від клієнтів, які оплатили рахунки в цих фінустановах. Згідно зі ст.8 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» банки зобов’язані виконати доручення клієнта, що містяться в розрахунковому документі, протягом трьох операційних днів. Переказ вважається завершеним у момент зарахування оплати на рахунок одержувача. Всупереч чинному законодавству України, зазначені банки так і не перерахували оплату від споживачів електричної енергії Житомирської області на рахунки ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».

Щоб уникнути повторення ситуації, при якій дисципліновані платники потрапляють до категорії боржників, енергетики просять споживачів оплачувати рахунки за електроенергію в державних банках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі