Політика

Формуючи закони, народні депутати повинні враховувати права людей з інвалідністю, – Неля Ковалюк

26 March 2015, 10:15

Депутат Житомирської міської ради взяла участь у семінарі «Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства», який днями проходив у Києві.

Представник «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у міській раді Неля Ковалюк наголошує, коли народні депутати приймають закони, частіше за все, вони не враховують у цих документах права людей з інвалідністю. В подальшому через це виникають проблеми 

Адаптація українського законодавства до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями повинна відбуватися ще на стадії розробки законів. Такого висновку дійшли учасники семінару.

«Ми ознайомилися з проектами законів, які є на розгляді в комітетах ВР України та проаналізували їх з огляду забезпечення прав людей з інвалідністю. Усі пропозиції та зауваження були озвучені помічникам депутатів різних фракцій у Верховній Раді, що надасть можливість розповсюдити інформацію про формування інклюзивної політики в Україні. Наразі народні депутати повинні враховувати права людей з інвалідністю з особливою увагою, тому що кількість громадян, які отримують інвалідність збільшується у зв’язку з подіями на Сході», – розповіла представник «Блоку Петра Порошенка» в Житомирській міській раді, депутат Неля Ковалюк.

Семінар «Інклюзивні рішення для рівноправного та відповідального суспільства» підтриманий Британською Радою в Україні, Єврокомісією та Національно Асамблеєю інвалідів України.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі