Економіка

З початку року мешканці Житомирської області сплатили понад 23 млн. грн. військового збору

26 March 2015, 14:49

З початку року державний бюджет отримав від платників податків з Житомирської області 23,3 млн. грн. військового збору. Тільки у березні до державної скарбниці надійшло 6,6 млн. грн. «патріотичного податку».

Про це розповів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Житомирській області Олександр Мушицький.

У секторі комунікацій ГУ ДФС у області нагадують, що з 1 січня 2015 року базою обкладання військовим збором був будь-який дохід (отриманий як з джерела його походження в Україні, так і за її межами), який підлягає обкладанню ПДФО. Водночас податківці звертають увагу платників на те, що згідно зі змінами до Податкового кодексу, внесеними законом від 02.03.2015 № 211-VIII, з 13 березня діє новий п. 1.7, який з’явився в п. 16 ПК, і тепер військовий збір не утримується з доходів, які:

-         обкладаються за нульовою ставкою;

-         не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків згідно зі ст. 165 ПК, тобто не обкладаються ПДФО, крім окремих доходів.

Тобто як виняток військовий збір утримується з деяких доходів, що не обкладаються ПДФО :

- відсотки, нараховані на цінні папери, емітовані Мінфіном, і на боргові зобов'язання НБУ;

- дивіденди, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (доль, паїв), емітованих юридичною особою - резидентом, що нараховує такі дивіденди, за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорції (долі) участі усіх акціонерів (власників) в статутному фонді емітента, і в результаті якого збільшується статутний фонд емітента на сукупну номінальну вартість нарахованих дивідендів;

- сума доходу, отримана платником податку за здану (продану) ним вторинну сировину, побутові відходи, лом кольорових металів, включаючи використані (виснажені) акумулятори електричні свинцево-кислотні (код 8548 10 21 00 згідно УКТ ВЭД), залишки і лом електричних акумуляторів з вмістом свинцю (код 8548 10 91 00 згідно УКТ ВЭД) і лом дорогоцінних металів, проданий НБУ;

- доходи від операцій з валютними цінностями (окрім цінних паперів), пов'язаних з переходом права власності на такі валютні цінності, за винятком доходів, оподаткування яких прямо передбачене іншими нормами НКУ;

- інвестиційний прибуток від операцій з борговими зобов'язаннями НБУ і казначейськими зобов'язаннями України, емітованими Мінфіном, у тому числі від зміни курсу іноземної валюти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі