Місто

Житомиряни через кілька місяців зможуть обговорити чорновий варіант велоконцепції міста

26 March 2015, 16:10

Житомир увійшов до числа шести міст у яких розпочато роботу зі створення велосипедної концепції міста. Член велоклубу «Velo.zt.ua» Микола Костриця розповідає: створювати програму розвитку велоінфраструктури Житомира допомагатимуть експерти з Асоціації велосипедистів Києва.

«В цьому році ми виграли конкурс на залучення експертів, які будуть супроводжувати нашу роботу по створенню велоконцепції розвитку, а точніше концепції розвитку велотранспорту і велоінфрасруктури в місті», - каже Микола Костриця.

За його словами, розробка такої інфраструктри включає в себе не лише створення доріжок для руху, а і ряд інших питань, які є важливими як для досвідчених велосипедистів, так і для новачків.

«Мова не йде тільки про велодоріжки, бо це лише одне із рішень велоінфраструктури, насправді велоконцепція передбачає більше, результатом має стати комплексний документ, який буде враховувати абсолютно всі напрямки розвитку велоінфраструктури в місті. Тобто, це і велосмуги, і велодоріжки, і велопарковки, і знакування маршрутів, рекреаційні велосипедні маршрути і так далі», - розповідає Костриця.

У міській раді кажуть: представники житомирського велоруху та експерти активно долучились до розробки концепції розвитку інфраструктури велотранспорту. Начальник управління капітального будівництва Дмитро Болейко розповідає: завдяки спільним зусиллям активістів та влади чорновий варіант концепції велосипедної інфраструктури Житомира можна буде представити громаді вже за декілька місяців.

«Ми плануємо десь на кінець травня - початок червня вже надати дану велоконцепцію, чорновий варіант, на розгляд громаді, щоб громада подивилась – надала свої зауваження, тому що всі можуть помилятися. Щоб ми знали думку громади щодо їх впровадження. Після цього ми паралельно також будемо їх впроваджувати при реконструкції центральних вулиць міста Житомира», - каже начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради Дмитро Болейко.

За словами спеціалістів, повне впровадження концепції велосипедної інфраструктури займе кілька років і стане частиною концепції розвитку Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі