Україна

Авіакатастрофа А-320: проти пілота порушили справу про "навмисне убивство"

26 March 2015, 16:30

Проти одного з пілотів літака А-320 Germanwings, який направив лайнер до землі, порушено справу "про навмисне вбивство".

Про це повідомив у четвер прокурор Марселя Бріс Робен, передає Інтерфакс-Україна.

"Коли ви несете відповідальність за 150 людей, я не думаю, що це можна кваліфікувати як самогубство", - сказав Робен на прес-конференції.

Прокурор Марселя підкреслив, що другий пілот Андреас Любіца свідомо пішов на зниження висоти.

"Він зробив це з причини, яка нам поки невідома, ми тільки знаємо, що він зруйнував літак", - підкреслив прокурор.

"(На записі "чорноъ скриньки") чути, як другий пілот натискає на кнопки моніторингової системи, щоб здійснити зниження літака", - пояснив він.

За словами прокурора, на записи з бортового самописця чути, як іде перший пілот, а другий залишається в кабіні один. Також чути "дихання пілота до моменту краху, він був ще живий".

"У нього не було паніки. Це було звичайне дихання, тож, ми думаємо, він був живий. Принаймні, так чути на запису", - говорить він.

За словами Б.Робена, другий пілот - 28-річний громадянин Німеччини, проте його етнічне походження і релігійна приналежність невідомі. Також він не був помічений у зв'язках з терористами.

"Немає ніяких підстав на користь того, що це був теракт. Зараз ми будемо вивчати оточення цієї людини", - сказав прокурор.

Робен зазначив, що пасажири усвідомили, що літак падає, тільки в самий останній момент.

"Крики пасажирів чути тільки в останню хвилину", - пояснив він.

Прокурор зазначив, що при зіткненні "смерть була миттєвою. Літак врізався в гору на швидкості 700 кілометрів на годину".

Нагадаємо, раніше прокуратура повідомила, що 28-річний другий пілот літака німецької компанії Germanwings Андреас Любіца, який розбився у французьких Альпах у вівторок, свідомо знищив судно. Загинуло 150 людей.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі