Події

Водія маршрутки, який не пропустив на «зебрі» пішохода, оштрафували після публікації Житомир.info

26 March 2015, 17:19

Водія житомирської маршрутки, який не пропустив на «зебрі» пішохода, оштрафували після того, як відеозапис порушення потрапив в інтернет.

За повідомленням прес-служби УДАІ УМВС України в Житомирській області, 25 березня у всесвітній мережі з’явилось відео, на якому водій житомирського маршрутного таксі грубо порушує правила дорожнього руху, ігноруючи при цьому безпеку пасажирів. Правоохоронці встановили водія-порушника та оформили відносно нього адміністративні матеріали.

На оприлюдненому у мережі інтернет записі автомобільного відео реєстратора чітко помітно, як водій маршрутного таксі не поступився правом першочергового руху пішохода по «зебрі» під час перетину проїзної частини на одній з вулиць Житомира.

Працівники ДАІ ідентифікували по відео водія-порушника та розшукали його. Чоловік визнав, що дійсно в той час перебував за кермом маршрутки і проігнорував правила дорожнього руху. У поясненні також вказав, що не помітив пішохода на переході.

Відносно нього складено адміністративний протокол за ч.1 ст.122 (Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За чинним законодавством порушнику ПДР потрібно сплатити штраф у 255 гривень.

У прес-службі УДАІ УМВС України в Житомирській області підтвердили, що порушення, про які йде мова, були зафіксовані на відео, опублікованому 25 березня на сайті Житомир.info, та подякували небайдужим житомирянам, які надіслали до редакції запис з відеореєстратора.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин зафіксував, як водій маршрутки порушує ПДР.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі