Суспільство

На полігоні під Житомиром бійці з досвідом служби в АТО навчають 2 тисячі мобілізованих

26 March 2015, 20:32

 Вони повинні вміти стріляти з усіх видів зброї і володіти тонкощами тактичної медицини. На Житомирському полігоні майже 2 тисячі мобілізованих  з усієї України нині опановують теорію і практику ведення бою. Навчають їх досвідчені офіцери з досвідом несення служби в АТО.

Доки одні бійці тримають оборону, інші рятують поранених. Володя – підприємець зі Львова, до війська пішов добровольцем. Тепер на бойовому товаришеві вчиться надавати допомогу, від швидкості і напруги не встигає перевести подих.

«Важко, але там, де нас чекають побратими, де наші хлопці, там буває ще важче», - ділиться враженнями Володимир.

Інструктор з тактичної медицини Людмила каже – ці знання життєво необхідні для бійців.

«Вони стараються, вони повинні це все знати, вони повинні відпрацьовувати, тактична медицина – це медицина на полі бою, тому робота має відбуватися швидко і ефективно», - зазначає Людмила.

Особливість цієї хвилі мобілізації те, що майже всі інструктори мають досвід бойових дій у зоні АТО і враховують складнощі, які можуть виникнути у бою.

«На даному етапі тут особливу увагу ми приділяємо психологічній підготовці особового складу. Тому що війна показала, що грохоти, шуми, розриви снарядів – це людину дуже психічно підриває і ми їх до цього вже готуємо» - пояснює Руслан Козинець, командир навчального полку ВДВ

Вишкіл триватиме ще кілька тижнів, далі на новобранців чекає бойове злагодження у різних військових частинах і вже за місяць вони вирушать на Схід, аби замінити побратимів на передовій.

Командувач ВДВ, Герой України Михайло Забродський каже: головна перевірка чекає на бійців у зоні АТО.

«Найбільш кваліфікована перевірка і буде під час виконання завдань у зоні АТО. Ось це буде найголовнішим іспитом і найголовнішим показником ефективності нашої роботи тут», - підкреслює Забродський.

Фоторепортаж з полігону дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі