Культура

В житомирському університеті відкрилась виставка «Сім картин на сьомому небі»

27 March 2015, 09:10

26 березня в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулось відкриття художньої виставки Григорія Федоренко «Сім картин на сьомому небі».

Григорій Федоренко - випускник Житомирського держаного університету імені Івана Франка, вільний художник, який пише те, що відчуває. Він пропонує глядачу шукати себе в його картинах.

Студенти та викладачі мали змогу побачити сім полотен художника, а сьоме небо – це поверх навчально-наукового інституту філології та журналістики.

Представлені картини були написані художником в напрямку онтоарт – це сучасне мистецтво, бачення його образів індивідуальне.

«Якщо ти сьогодні захочеш малювати картини – цього не вийде. На заваді цьому стануть ряд технічних причин: відсутність полотен, підставки, матеріалу для малювання. Та це все нічого, адже якщо сильне бажання, то й малювати можна на стінах», - розповідає художник Григорій Федоренко.

За словами Григорія, картина – це композиція, а завдання художника – надихати. Для цього творцю полотен необхідно мати власну ідею, яка буде подобатись йому самому, а також оточуючим.

На мистецькій виставці виступили студенти університету – Дар’я Родницька зачитала свою лірику, а молодий гурт «Разом ліпше» представив публіці свої музичні твори.

Виставка «Сімох картин на сьомому небі» працює у будні з 9.00 до 18.00 в 702 аудиторії навчально-наукового інституту філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка.

Анастасія Римар для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі