Влада

Житомирська райрада проголосувала за виділення землі під майбутній аеропорт

27 March 2015, 10:15

 26 березня Житомирська районна рада проголосувала за виділення землі біля села Глибочиця під майбутній аеропорт.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала голова райради Тетяна Парфентієва.

«Аеропорту "Житомир"- бути!!! Сьогодні депутати Житомирської районної ради затвердили погодження на проект регіонального масштабу!!! З перервою, емоціями, повторним голосуванням... Оскільки інтереси фракції свобода розійшлися з думкою, що нам потрібні 500 робочих міст, податки, надходження за оренду землі», - пише Парфентієва.

У коментарях до публікації вона пояснює, що депутати від ВО «Свобода» не голосували, бо з ними не радилися щодо виділення 57 га земель запасу Глибочицької сільради.

«Сільський голова Сергій Сокальський захищав проект, оскільки податок на землю - джерело поповнення місцевого бюджету (близько мільйона грн), а компетенція районної ради затвердити нормативно-грошову оцінку, від якої цей податок нараховується. Головний аргумент, аби не підтримати проект регіонального розвитку такий і був- з нами не радились. Р. S. Інвестор на протязі 5 років намагався зайти в наш регіон, такса була 25 млн зразу і потім щомісяця певна сума, за цей час побудовано аеропорти Одеси, Херсона, Донецька», - пише голова Житомирської райради.

 

Аеропопорту "Житомир"- бути!!! Сьогодні депутати Житомирськоі районної ради затвердили погодження на проект регіонально...

Posted by Тетяна Парфентієва on 26 Март 2015 г.

Як повідомляв Житомир.info, ввести в експлуатацію аеропорт «Житомир» планують в кінці травня цього року. Представники авіакомпанії «ЯнЕйр» зазначають, що після відкриття летовища, з Житомира будуть здійснюватись польоти всередині країни: вже влітку двічі на тиждень плануються рейси на Одесу. Згодом, після отримання необхідного сертифікату, житомирський аеропорт отримає статус міжнародного.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі