Політика

В рамках акції «Зелене місто» у Житомирі посадили близько п’ятисот молодих дерев

28 March 2015, 21:26

Близько п’ятисот дерев за один день спільними зусиллями вдалося посадити волонтерам громадського об’єднання «Самопоміч» у Житомирі. Акція «Зелене місто» проходила одночасно у різних районах Житомира і об’єднала навколо себе волонтерів та небайдужих людей. Також напередодні від ГО «Самопоміч» саджанці отримали деякі освітні та медичні заклади міста.

Лідер громадського об’єднання «Самопоміч» у Житомирі Наталія Чиж каже: приємно, що містяни приєдналися до акції і приходили на допомогу волонтерам навіть цілими сім’ями.

«Усі активісти «Самопомочі» вийшли сьогодні на цю акцію: ми садимо дерева, їх дуже багато, сьогодні ми маємо посадити 500 дерев. І до нас приходять дітки. По всьому місту ми це робимо, розбиті на точки, групи, і їздимо, висаджуємо. Ми маємо озеленяти наше місто, хто крім нас», - розповідає Наталія Чиж.

Участь у озелененні власних дворів взяли і діти, які мешкають неподалік. Юні учасники акції кажуть: захід дуже корисний і обіцяють не тільки охороняти дерева, але й саджати їх самостійно.

Учасниця акції Євгенія Янчук додає: такі акції мають великий виховний вплив, адже змалечку привчають дітей піклуватися про власне місто.

«Онук прийшов до мене в гості, то й кажу: іди за мене посадиш. А оцих малих треба заставляти, щоб вони садили, бо як вони посадять, то ламати не будуть», - каже Євгенія Янчук.

Волонтер Петро Адамович розповідає: серед дерев, які саджають волонтери є і доволі екзотичні для Житомира види.

«У нас є береза, липа, клен, катальпа, оцтове дерево. Якщо говорити про катальпу, то вона схожа на каштани, дуже красиві дерева. Якщо приживеться з них там 50-300 дерев, це супер», - каже Петро Адамович.

У «Самопомочі» кажуть: такі акції об’єднують житомирян заради спільної мети, і запрошують небайдужих людей долучатися до майбутніх заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі