Події

Прокуратура через суд хоче повернути дитині-сироті будинок вартістю 126 тис. грн. у Житомирі

29 March 2015, 12:13

Прокуратурою Житомирської області, в інтересах дитини-сироти, подано позов про визнання права власності у порядку спадкування на житловий будинок вартістю 126 тис. грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що посадові особи служби у справах дітей Житомирської облдержадміністрації та державний опікун, в особі Романівського дитячого будинку-інтернату, не забезпечили оформлення права власності дитини-сироти на житловий будинок вартістю 126 тис. грн., що у м. Житомирі. 

Більше того, при направленні дитини-сироти (батьки померли у 2000 та 2006 роках) вже після смерті опікунів – бабусі та дідуся - до інтернатного закладу, служба у справах дітей безпідставно повідомила, що неповнолітній не має житла на праві власності, користування або спадкування.

Наразі заявлений прокуратурою області позов перебуває на розгляді у суді.

Також судом у повному обсязі задоволений цивільний позов прокуратури Черняхівського району в інтересах неповнолітнього про визнання права власності в порядку спадкування на житловий будинок вартістю 33 тис. грн., - повідомляє прокуратура.

Мати неповнолітнього, яка померла три роки тому, за життя не оформила у встановленому законом порядку право власності на житловий будинок, в якому проживала.

Це, у свою чергу, унеможливлювало оформлення правовстановлюючих документів на сироту.

З метою захисту майнових прав неповнолітнього, прокуратура району у судовому порядку домоглася визнання за 16-річним хлопцем права власності на житловий будинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі