Місто

У центрі Житомира на годину вимкнули освітлення та влаштували вогняне шоу

29 March 2015, 12:40

28 березня в рамках міжнародної екологічної акції «Година Землі», з 20.30 до 21.30 на майдані Корольова у Житомирі було урочисто вимкнене зовнішнє освітлення фасадів прилеглих будівель.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

Організатором заходу у Житомирі виступила молодіжна громадська організація «Цілком природно» при підтримці Житомирської міської ради.

«В усьому світі цю годину прийнято відзначати тематичними вечірками. Ми вирішили долучити музику з вогнями, барабанщиків та бандуристів, символічний рубильник, який вимкне в. о. міського голови, та створили напис  із свічок «Година Землі +», - розповів один з організаторів заходу Ілля Грицанюк.  

В. о. міського голови Любов Цимбалюк  вимкнула символічний рубильник та закликала житомирян не залишатися осторонь проблеми зміни клімату на Землі.  

Протягом години без світла на майдані Корольова звучала «музика Землі». У концертній програмі взяли участь група вуличних барабанщиків "ВулБа", театр вогню «Fire In Soul», бандуристка Світлана Ніконорова та творчі колективи Міського палацу культури.  

Як повідомляв Житомир.info, традиційно в останню суботу березня о 20:30 люди усього світу на одну годину відмовляються від непотрібного споживання електроенергії, аби таким чином зекономити ресурси Землі.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі