Суспільство

Житомирські правоохоронці, які повернулися із зони АТО, кажуть, що очікували гіршого ставлення від населення Луганщини

30 March 2015, 12:47

Сотня бійців одинадцятого зведеного загону УМВС Житомирської області повернувся додому після несення служби на Луганщині. Напередодні вони передали бойові пости своїм колегам, які приїхали на заміну.

Зустрічати захисників прийшло більше сотні людей. Це родичі, друзі і знайомі.

«Переживали, чекали, плакали і Бога просили, щоб для всіх дітей був мир і злагода. Я чекала тільки звісточки, щоб вранці подзвонив, почути його голос і сказав: «мама, все добре», - зізнається мама правоохоронця Олена Мошківська.

На Сході правоохоронці несли службу у Сєвєродонецьку та Рубіжному, чергували на блокпостах, охороняли громадський порядок у звільнених населених пунктах. На рахунку житомирських міліціонерів – десяток затриманих осіб, які перебували у розшуку і підозрюються у причетності до терактів.

«В основному наша задача полягала в охороні адмінприміщень, райвідділів міліції в місті Северодонецьк, пропускний режим на блокпостах, виявлення осіб, які перебувають у розшуку, також заборонених предметів, зброї, боєприпасів та іншого. Близько десятка було затримано осіб, які перебували у розшуку, але зброї і боєприпасів не вилучалося у них. Це особи, які підозрюються у скоєнні терористичних актів, вони були затримані, передані правоохоронним органам», - розповідає Сергій Приходько, командир 11-го зведеного загону УМВС України у Житомирській області.

За словами правоохоронців, місцеві жителі підтримують цілісність України та потребують захисту і допомоги.

«Враження позитивні, очікував набагато гіршого ставлення від місцевих, насправді, там дуже багато наших людей. Вони нас чекають, чекають нашої допомоги, нашої підтримки, особливо, пенсіонери. Їх не можна зраджувати», - розповів боєць 11-го зведеного загону УМВС України у Житомирській області Віктор Ганжа.

Зі Сходу міліціонери повернулися живими та неушкодженими, тепер на них очікує кількаденний відпочинок, а далі вони повернуться до виконання своїх обов’язків на Житомирщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі