Економіка

Рівень безробіття, розрахований за методологією МОП, у Житомирській області найвищий

30 March 2015, 17:53

На кінець 2014 року у Житомирській області нараховувалось 18,8 тис. безробітних, що складало 2,5% до населення працездатного віку.

Відповідна інформація опублікована на сайті Державної служби статистики України.

Показник безробіття у Житомирській області – один з найвищих в Україні (станом на кінець 2014 року). Тут Житомирщина «поступається» лише кільком областям: Черкаській, з рівнем безробіття 2,9% до населення працездатного віку, Кіровоградській – 2,8%, Полтавській – 2,6%.

Загалом по Україні на кінець 2014 року було зареєстровано 458,6 тис. безробітних – 1,7% до населення працездатного віку.

За інформацією головного управління статистики у Житомирській області (з посиланням на Державну службу зайнятості), на кінець лютого 2015 року у Житомирській області було 20817 безробітних – 2,7% до населення працездатного віку.

У розрахунках за методологією Міжнародної організації праці, наведених на сайті Держстату (показник «рівень безробіття за методологією МОП» визначається у відсотках як співвідношення чисельності безробітних віком 15-70 років до економічно активного населення відповідного віку) у січні-грудні 2014 року рівень безробіття в Україні складав 9,7% від загальної кількості економічно активного населення працездатного віку, причому на початку року цей показник складав 9% (дані без урахування тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь). За методологією МОП, серед регіонів найвищий рівень безробіття на кінець року був зафіксований у Житомирській області – 12,3%.

Скріншоти з сайту Державної служби статистики України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі