Місто

Температура повітря не дозволяє завершити опалювальний сезон у Житомирі раніше, - Олександр Марцун

1 April 2015, 13:10

1 квітня у Житомирі планували завершити опалювальний сезон. Питання про це мають розглядати на черговому засіданні міськвиконкому 1 квітня. Однак нинішні температурні показники поки що не дозволяють відключити опалення.

Про це Житомир.info розповів начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.

«Коли буде припинено опалювальний сезон, залежить від рішення виконкому. Однак ми будемо доповідати, що ще 13 квітня вночі температура повітря становитиме 0 градусів. Зрозуміло, за такого температурного режиму неможливо вимкнути дитячі садочки, школи, лікарні. Та й у квартирах має бути не менше 18 градусів. Підставою для завершення опалювального сезону може бути відповідний температурний режим: коли упродовж трьох днів середньодобова температура вище 8 градусів. Фактично, очікується, що +8 буде аж 14 квітня, а ще необхідно витримати три дні. Ще однією підставою припинення опалення може бути календарне закінчення зими, а це 15 квітня. Так, є рекомендації стосовно завершення опалювального сезону раніше. Однак це все просто рекомендації. Головне – немає підстав по температурному режиму зараз відключити тепло», - зазначив Марцун.

Він також розповів, що цьогоріч на опаленні вдалося зекономити близько 25% газу.

«Є постанова про економію 30% газу. Ми її практично виконуємо. Можливо, недовиконаємо її лише десь на відсотків 5. Це гарний показник», - зауважив начальник управління комунального господарства.

Тим часом у райцентрі Малин опалювальний сезон вирішили завершити вже сьогодні, 1 квітня.

Про це повідомляє прес-служба Малинської міської ради.

«З першого квітня у Малині завершується опалювальний сезон. Усі котельні міста, за винятком котельні ММРТМО, що опалює лікарню та поліклініку, припиняють свою роботу», - йдеться у повідомленні.

P.S. Під час засідання виконавчого комітету міської ради Олександр Марцун запропонував внести зміни до проекту рішення міськвиконкому та завершити опалювальний сезон 2014-2015 років 15 квітня. Члени виконкому одноголосно підтримали проект у такій редакції – 30 «за».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі