Події

У Житомирській області хлопець катався на мотоциклі і натрапив на розкопаний артснаряд часів війни

1 April 2015, 16:04

31 березня одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло до рятувальників Новоград-Волинського району.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.

Перший дзвінок на пункт зв’язку 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський зафіксовано із села Гульськ.

Юнак, який сповістив надзвичайників про знахідку, розповів, що катався селом на мотоциклі. За кілька метрів від альтанки, розташованої в лісі, він помітив яму та розкидану навколо неї землю. З цікавості юнак під’їхав туди і побачив на поверхні землі викопаний підозрілий предмет. Рятувальники, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів минулої війни.

Інший виклик надійшов із с. Пилиповичі. Там місцевий житель захоплюється збиранням різноманітних монет. Виконуючи пошукові роботи, неподалік від кладовища він відкопав невідомий предмет. Чоловік припустив, що ця знахідка із арсеналу військових боєприпасів. Однак селянин повів себе неприпустимо. Він забрав знахідку і приніс до себе додому. Лише потім повідомив про це фахівців ДСНС. Останні, оглянувши предмет встановили, що це ніщо інше, як артилерійський снаряд калібру 76 мм часів минулої війни.

Крім того, минулої доби піротехніки знищили 2 артснаряди, виявлені у с. Головенка та Корчак Житомирського району.

Рятувальники Житомирщини звертаються до населення: не приносьте боєприпаси додому та не переносьте їх з місця знахідки.

Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось схоже – негайно телефонуйте за номером «101». У жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

Як повідомляв Житомир.info, житель Житомирської області зберігав удома 2 кг тротилу зі старих снарядів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі