Місто

Житомирський міськвиконком вирішив, чим перекрити рух на Михайлівській

1 April 2015, 17:04

1 квітня Житомирський міськвиконком розглядав питання про перекриття в’їзду на вулицю Михайлівську зі сторони Лятошинського.

Ініціатор проекту рішення про необхідність перекриття вулиці Лятошинського, член виконкому Костянтин Суський запропонував не відкладати встановлення рухомої конструкції до проведення запланованої реконструкції Михайлівської, а зробити вулицю дійсно пішохідною уже зараз.

«Для цього потрібно внести зміни у проект рішення від 2006 року про перекриття вулиці Лятошинського, яка на сьогоднішній день є основним заїздом на Михайлівську. Там встановлений забороняючий знак, який усі водії ігнорують. Тому, щоб припинити рух транспорту по Михайлівській, ми говоримо про необхідність встановлення на Лятошинського рухомої огороджувальної конструкції. Комісія з безпеки руху на своєму засіданні одноголосно підтримала даний проект рішення і підтвердила, що перекриття Михайлівської – це нагальна потреба, яку потрібно вирішувати вже зараз, а не тоді, коли буде проведена реконструкція пішохідної вулиці», - розповів Костянтин Суський.

За його словами, на комісії з безпеки руху мова йшла про встановлення шлагбауму, однак перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин запропонував замінити його на паркувальний болард, який буде опускатися в нічний час, або за потреби у цьому для мешканців Михайлівської, аварійних та комунальних служб.

«У мене є пропозиція – внести зміни до проекту рішення та замінити шлагбаум на болард. Це більш сучасна конструкція, крім того, вона більш вандалостійка. Також треба звернутися в департамент фінансів та до депутатів міської ради, щоб заклали фінансування для придбання та встановлення цієї конструкції у міському бюджеті. Ще одна пропозиція полягає у наданні протокольного доручення управлінню надзвичайних ситуацій продумати і визначити об’єкт з нічним режимом роботи, або з цілодобовою охороною, де буде можливість встановити резервну картку чи ключ для того, щоб можна було у будь-який момент отримати доступ до Михайлівської для швидкої допомоги чи пожежного автомобіля», - запропонував Сергій Сухомлин.

Члени виконкому одноголосно підтримали даний проект рішення з усіма перерахованими доповненнями: «за» проголосувало 29 членів виконкому.

Нижче - рух транспорту по Михайлівській опівдні 1 квітня

Транспорт безперешкодно потрапляє на Михайлівську лише з провулку Скорульського (від телецентру)

Лятошинського-Михайлівська

Велика Бердичівська-Михайлівська

Київська-Михайлівська

Скорульського-Михайлівська

Заїзд на Скорульського з вул.Київська

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі