Політика

Нардеп від Радикальної партії звинувачує депутата Житомирської міськради Пухтаєвича у незаконному видобутку піску

2 April 2015, 10:31

 Народний депутат Дмитро Лінько (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) звинувачує депутата Житомирської міської ради, першого заступника голови Луганської ОДА Михайла Пухтаєвича у незаконному видобутку піску.

Про це нардеп 1 квітня написав на своїй сторінці у фейсбук.

«По дорозі на Київ з Житомира заїхав подивитись на те, як грабують нашу країну. Ось цей кар'єр виритий майже посеред лісу. Жодного документу для видобутку та продажу піску у власників немає. Поруч повним ходом пилять ліс, щоб вирити ще один кар'єр. Щойно ми туди приїхали діяльність припинилась, машини поїхали, робітники повтікали. Займається всім цим незаконним бізнесом, колишній регіонал, бізнесмен, а нині заступник голови Луганської ОДА Михайло Пухтаєвич. Земля, на якій вирито кар'єр оформлено на його дружину.

Приїхали в місцеву міліцію, щоб дізнатись як таке може бути, що вже кілька років ця діяльність відбувається під боком і ніякої реакції немає. Виявилось, зі слів самого начальника коростишівської міліції, що вже є цілий ряд кримінальних справ по цьому факту злочину, але всі вони хороняться у прокуратурі, яка це діло фактично "кришує".

Весь цей пісок продається автодору, з яким пан Пухтаєвич теж спільно працює. Гроші на покупку такого піску виділяються з бюджету, податки някі не платяться. Таким чином вкрадено вже не один десяток мільйонів гривень.

Відповідні запити в МВС, Прокуратуру і екологічні служби будуть направлені сьогодні ж. P.S. До речі в екоінспекції, яка б мала фіксувати такі порушення, коли останній раз до неї звертались повідомили, що не можуть виїхати бо немає палива)», - пише Лінько.

Нагадаємо, 1 квітня Лінько був у Житомирі і разом із блогером Володимиром Піньковським ходив в обласне управління МВС.

 

По дорозі на Київ з Житомира заїхав подивитись на те, як грабують нашу країну. Ось цей кар'єр виритий майже посеред лісу...

Posted by Дмитро Лінько on 1 Апрель 2015 г.

 

Фото зі сторінки Дмитра Лінька

Як повідомляв Житомир.info, у березні луганські сайти писали про те, що Михайло Пухтаєвич став першим заступником голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. На сторінці Луганської ОДА у фейсбук є повідомлення від 1 квітня 2015 року: «Керівник Луганської обласної ВЦА Геннадій Москаль, перший заступник голови ОДА Михайло Пухтаєвич , заступник голови Ольга Лішик зустрілися з представниками релігійних конфесій Луганщини. Геннадій Москаль закликав священнослужителів до єдності у такий складний для регіону час.

Михайло Пухтаєвич (зліва) і Геннадій Москаль

Фото зі сторінки Луганської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі